Retete culinare din categoria Prajituri

Cozonac Rosenkranz
Mod preparare: Cele 10-12 linguri zahar se pun intr.o cratita si se caramelizeaza atentie sa nu se arda si se captuseste fundul si peretii cratitei. Se lasa la racit.trecem la framantarea aluatului: intr-un castron ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Prajitura Figaro
Ingrediente: ou, zahar, faina, unt, gem, nuci, arome,
Mod preparare: Se freaca 250gr zahar cu untul,se adauga 2 oua intregi si 4 galbenusuri si se omogenizeaza compozitia. Se incorporeaza faina si aromele si se da la cuptor pt cca 35 minute la 180grade C.Se bate ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura cu fanta
Mod preparare: Se bat albusurile spuma.Se adauga zaharul cate putin, galbenusurile si zaharul vanilat. Faina se toarna in ploaie mestecand cu o lingura de lemn, praful de copt si uleiul.Se coace in tava de la ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura valurile Dunarii
Mod preparare: Am frecat untul cu zaharul.Cand s-a topit zaharul pe jumatate, am adaugat ouale unul cate unul si am batut pana ce s-a topit zaharul de tot.Faina am amestecat-o cu praful de copt si apoi am adaugat-o ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
CHEC CU CACAO, MERE SI SCORTISOARA
Mod preparare: Se separa oualeGalbenusurile se amesteca, cu zaharulPeste aceasta compozitie se adauga 5 linguri de apa si amestecam.Se adauga amoniul pentru prajituri care in prealabil a fost diluat cu o lingura de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Prajitura cu budinca si fructe
Mod preparare: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un varf de cutit de sareGalbenususrile se mixeaza bine cu 5 linguri zahar pana isi dubleaza volumul apoi adaugam apa si cacaoa.Amestecam bine apoi pune ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Prajitura cu mere
Mod preparare: Taiati merele in 4, curatati-le de coaja, indepartati partea lemnoasa si semintele si taiati, din nou, fiecare sfert in patru. Puneti pe foc intr-un vas termorezistent 50 g unt si dupa ce s-a ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajitura cu bezea
Mod preparare: Se amesteca untul cu faina, se face o adancitura la mijloc in care se pune un ou intreg, doua galbenusuri, smantana, doua linguri de zahar, otetul si bicarbonatul. Se framanta bine. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Crema de vanilie
Ingrediente: esenta de vanilie, lapte, oua, zahar,
Mod preparare: Se pune laptele la fiert, apoi se amesteca cu vanilia (sau se aduga semintele din pastaia de vanilie injumatatita.Se adauga si pastaia apoi se lasa sa stea acoperit 10 minute).Se amesteca galbenusuril ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Tarta cu branza de vaci si fructe
Mod preparare: Pentru a se face aluatul se amesteca toate ingredientele pur si simplu, dupa care se framanta un pic aluatul.Cum se prepara crema: branza de vaci se freaca bine cu o lingura de lemn pana se obtine o ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora