Retete culinare din categoria Prajituri

Rulada de ciocolata cu gem de capsuni si frisca
Mod preparare: Incepem cu rulada, se separa ouale si albusurile se bat spuma cu jumate din zahar, apoi galbenusurile cu cealalta jumatate pana devine albicios.Se amesteca si apoi se adauga faina cu cacao, dar nu la ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pandispan glazurat
Mod preparare: Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile cu zaharul ca la bezea. Cand e tare albusul se adauga 1 lingura de apa si cele 3 galbenusuri amestecand foarte incet. La sfarsit s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Prajitura cu albus
Ingrediente: oua, zahar, ulei, lapte, praf de copt,
Mod preparare: Bateti separat albusurile pana obtineti o spuma tare, adaugand si 2 linguri de zahar. Intr-un castron frecati galbenusurile cu zahar, dupa care adaugati, in ordine: laptele, praful de copt stins ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Briose vesele
Ingrediente: oua, ulei, sana, faina, praf de copt, zahar, sare, gem, lamai,
Mod preparare: Se amesteca ouale cu zaharul apoi se adauga uleiul cate putin si iaurtul, adaugam sucul si coaja de lamaie apoi se adauga faina si praful de copt cernute, si sarea. Formele de briose se ung cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Indiene cu frisca
Mod preparare: Galbenusurile se freaca foarte bine cu zahara pana devin o spuma albicioasa.Se adauga faina, amestecata cu praf de copt si se omogenizeaza.Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se toarna ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Negresa glazurata
Mod preparare: Intr-o zi insorita de primavara, in ciripit de pasarele si miros de corcodusi infloriti, doua buburuze s-au gandit sa-si dezmorteasca aripioarele si si-au dat rendez-vous la o prajitura. Sa depen ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Prajitura din albusuri
Mod preparare: In primul rand, se pregateste lamaia.Lamaia, dupa ce se rade,s e curata de coaja si de coaja alba (care e amara).Dupa ce se curate, se stoarce, apoi, ceea ce ramane, se taie foarte, foarte marunt.Deci ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Crema de zahar ars
Mod preparare: Galbenusurile se freaca bine cu 8 linguri de zahar si se adauga peste albusurile batute spuma.Acestea se omogenizeaza bine pana se formeaza o crema. Usor, usor se toarna laptele (sa fie la ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura cu caise
Mod preparare: Incingeti cuptorul la 180grade. Tapetati o tava rotunda de 23 cm diametru, cu hartie de copt.Incalziti zaharul pentru caise cu 150ml apa, esenta de vanilie, totul acoperit pana se topeste zaharul ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Arabela
Mod preparare: Preparare Blat:Se bat 6 albuse tare cu 6 linguri de zahar se adauga cana de rahat , cana de nuca cele 6-7 linguri faina si praful de copt.Se toarna intr-o tava unsa si tapetata si se da la cuptor la ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora