- Prepar.ro
- Retete Culinare
- Retete culinare din categoria Prajituri
Retete culinare din categoria Prajituri
Ingrediente:
zahar,
zahar vanilat,
ou,
apa,
vin alb,
faina,
praf de budinca,
praf de copt,
portocala,
Mod preparare: Se imbraca fiecare forma de savarina cu zahar ars, se acopera si peretii. Intr-un castron, se freaca ouale cu restul de zahar, zaharul vanilat si apa calda pana cand compozitia se albeste. S ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Galbenusurile se freaca cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul si se ingroasa devenind o crema spumoasa. Cele 9 linguri de apa se incorporeaza treptat, amestecand continuu. Apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Mod preparare: Se lasa untul sa se topeasca pe foc slab, se unge cu el o forma de jena (sau de pamant), pastrandu-se cel care prisoseste, si se baga forma la frigider. Se incinge cuptorul la 180 gradeC.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 minute
Mod preparare: Se curata de coaja merele si se dau prin razatoare. Intr-o tigaie se pune untul la topit dupa care se adauga merele si zaharul.Se amesteca la foc mic pana cand incepe sa se se lege compozitia.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ingrediente:
unt,
zahar pudra,
ou,
faina,
lamaie,
praf vanilie,
bicarbonat,
zahar,
nuci pisate,
marmelada,
Mod preparare: Se freaca untul cu trei linguri zahar pudra, se adauga galbenusurile pe rand. Se amesteca bine, se pune zeama si coaja de lamaie rasa, bicarbonatul si vanilia si se framanta cu faina. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Batem bine albusurile pana nu se mai desprinde de pe fundul lighenasului, adaugam 6 linguri de zahar si amestecam bine cu grija. Incalzim laptele intr-o cratita punem bucati de coarja de lamaie s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ingrediente:
foi de placinta,
ou,
iaurt,
branza de vaci,
zahar,
esenta de rom,
ulei,
esenta de vanilie,
Mod preparare: Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul.Se adauga zaharul si esentele, apoi iaurtul si branza.Se obtine o compozitie lichida.Impartim foile de placinta in 3 si le ungem cu ulei p ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Mod preparare: Se bate separat galbenusul de albus, apoi se amesteca impreuna.Se adauga zaharul si se bate pana se topeste.Laptele cald se pune putin cate putin si se amestecala fel si uleiul si iar se amesteca.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Mod preparare: Fideaua se rumeneste 10 minute in 100 gr. unt, se aseaza intr-o tava si se toarna deasupra restul de unt. Se da la cuptor unde se coace bine. Se scoate, se toarna un sirop fierbinte preparat din ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Bate untul cu zaharul si coaja de lamaie.Adauga ouale intregi, unul cate unul, batand bine dupa fiecare in parte.Pune faina cu praful de copt.La urma, taie merele cubulete, adauga la preparatul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
|
Intra in cont
|