Retete culinare din categoria Prajituri

Prajitura cu visine
Mod preparare: Ouale, zaharul, uleiul, laptele, zaharul vanilat, praful de copt stins cu otet si faina se amesteca.Se pastreza putin aluat pentru a fi amestecat cu cacaoa.Se pune aluatul in tava tapetata, deasupra s ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Analele istoriei
Ingrediente: margarina, zahar, faina, ou, nuca macinata, unt, cacao,
Mod preparare: 140g margarina se freaca cu 180g zahar farin. Se adauga 140g nuca macinata, 70g faina si 4 albusuri batute spuma. Se coace intr-o tava unsa si tapetata la 175 gradeC (foc mediu) si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Gutui cu nuci
Mod preparare: Gutuilor li se taie capacul si se scot samburii cu grija. Se mai scoate din mijloc o parte din miez astfel incat sa putem adauga cam 5-6 linguri de umplutura. Separat se amesteca zaharul cu nuca ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Nutella Cookies
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 190 de grade.Intr-un bol se amesteca faina cu pudra de cacao, scortisoara, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.Intr-un alt bol se bate untul cu zaharul apoi se incorporeaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajitura de malai
Mod preparare: Se pun toate ingredientele intr-un castron, se amesteca cu mixerul 10 minute. Se rastoarna intr-o forma untata si tapetata. Se da la foc mediu pe o perioada de 30 de minute sau pana cand, ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Cosulete cu ciocolata
Mod preparare: Incalzeste cuptorul la 200 gradeC.Pentru cosulete, unge cu unt si tapeteaza cu faina o tava de 12 briose.Topeste untul apoi amesteca-l cu zaharul brun si scortisoara. Aseaza o foaie de placinta p ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajitura cu iaurt si branza
Ingrediente: ou, zahar, faina, iaurt, branza de vaca, stafide,
Mod preparare: Se bat 10 albusuri spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile faina si miroase dupa preferinta,Se unge tava cu margarina, se adauga jumatate din compozitie si se introduce la cuptor pana ce prinde o ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Placinta de branza dobrogeana
Mod preparare: Se sfarama branza in bucatele mici, apoi se adauga 300g de iaurt si tot zaharul. Se mai adauga romul, vanilia si coaja de lamaie, 6 oua intregi si se bate bine compozitia cu o furculita.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura cu biscuiti si ciocolata
Mod preparare: Se topeste untul sau margarina si se lasa sa se raceasca.Ouale se freaca cu zaharul praf si cu cacaoa. Se adauga migdalele macinate si margarina racita si frecata putin cu mixerul ca sa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajitura de ciocolata cu nuca
Mod preparare: Separam albusurile de galbenusuri Batem albusurile spuma, adaugand zaharul pudra. Ne oprim din mixat atunci cand avem o compozitie "teapana". Adaugam treptat nuca pisata, amestecand de jos i ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute