Retete culinare din categoria Prajituri

Tarta cu fructe
Mod preparare: Se amesteca faina, zaharul, margarina si ouale. Daca aluatul este prea nisipos, se adauga putin lapte. Se intinde blatul in tava speciala de tarta si se da la cuptor la foc potrivit pina se ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Fursecuri cu stafide
Ingrediente: margarina, faina, zahar, ou, stafide, sare,
Mod preparare: Intr-un castron se amesteca untul cu zaharul si oul, cateva minute, cu o lingura de lemn. Se adauga faina, sarea si stafidele se amesteca pana se incorporeaza. Se da la frigider 30 de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tarta cu zmeura
Mod preparare: Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu 4 linguri apa calda si 75 g zahar pana nu se mai simte zaharul. Albusurile se bat spuma cu 4 linguri apa rece si 100 g zahar, pana zaharul se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 35 minute
Placinta cu visine si aluat din comert
Ingrediente: aluat, branza de vaci, visine, unt, zahar, lamaie,
Mod preparare: Decongelam aluatul cumparat din comert si separat,amestecam 500 gr branza de vaci proaspata cu 6 sau 8 linguri de zahar brun (fiecare, pune zahar cat doreste), coaja rasa de la o lamaie, zeama ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Profiteroles cu frisca
Ingrediente: unt, sare, zahar, faina, ou, frisca, ciocolata, glucoza, apa,
Mod preparare: Se fierbe intr-o cratita 2 1/2 decilitri de apa cu 100 gr. unt proaspat, un praf de sare si o lingurita de zahar. Se cerne 125 gr. faina pe o hartie. Cand apa cu untul incepe sa fiarba, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
CREMES
Ingrediente: foi de cresmes, lapte, zahar, vanilii, ou, faina,
Mod preparare: Intr-o cratita pui galbenusurile cu zahar si faina, se dizolva cu lapte caldut si se fierbe. Se amesteca incontinuu, se da deoparte. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Prajitura cu branza de vaci si capsuni
Mod preparare: Se amesteca intr-un castron branza de vaci cu 100 gr. de zahar si cu esenta de migdale. Se inmoaie foile de gelatina intr-un bol cu apa rece si se pun pe foc, intr-o craticioara, trei linguri de ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Rulada cu frisca si gem de capsuni
Mod preparare: Separi galbenusurile de albusuri, albusurile de bati spuma cu praful de sare apoi pui zaharul lingura cu lingura si bati pana se intareste bezeaua.Adaugi galbenusurile, faina, uleiul si praful de ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Prajitura cu prune
Mod preparare: Mai intai se spala prunele si se scot samburii, se pun intr-o strecuratoare, peste care se adauga 1 lingura cu zahar. Se lasa la scurs pana este gata aluatul.Pregatirea aluatului: se pune ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Rulada cu nuca de cocos si cacao
Mod preparare: Se fierbe laptele cu zaharul si cacaoa pana dau in clocot. Se ia vasul de pe foc si se adauga biscuitii dati prin masina, amestecand bine pana se omogenizeaza. Se lasa compozitia sa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute