Retete culinare din categoria Prajituri

Tarta exotica
Mod preparare: Grasimea se amesteca bine, cu o lingura, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana se omogenizeaza bine.Se adauga galbenusurile, sarea, invartim bine cu lingura , apoi se adauga faina.Framantam ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
FURSECURI
Ingrediente: unt, zahar, ou, faina, praf de copt,
Mod preparare: Se freaca untul cu zaharul si ouale, oprindu-se un albus. Se adauga mirodenii, sare, praful de copt si treptat faina. Se da la rece.Se scoate de la rece, se fac bile, se dau prin albusul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Prajitura cu mere fara aluat
Mod preparare: Se amesteca ingredientele. Se pregatesc merele, razuite, se pune putin zahar. Se pregateste o tava unsa si se pune pe rand 3 straturi din compozitie si 2 straturi de mere [nestoarse] deasupr ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Rulou cu dovleac
Ingrediente: dovleac, coca simpla, sare, zahar, ulei, faina,
Mod preparare: Se face coca, se imparte in bucati egale, se intinde fiecare foaie, se unge cu ulei, se presara dovleacul crud dat la robot sau pe razatoarea mare, se presara zahar, se ruleaza si se pune in tava ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Fursecuri cu nuci
Mod preparare: Zaharul se freaca cu margarina, pana devine o spuma, apoi se adauga galbenusurile pe rand, esenta de rom, zaharul vanilat, sarea, 40 gr nuci si ultima, faina in ploaie. Se framanta bine, aluatul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Halva turceasca
Ingrediente: faina, lapte, zahar, nuci, grasime, untura,
Mod preparare: Se incinge grasimea, se pune faina si se prajeste pana ce capata o culoare mai inchisa (fara sa fie arsa).Se stinge cu laptele clocotit, in care s-a dizolvat zaharul. Se amesteca mereu ca sa nu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Briose
Mod preparare: Se mixeaza cele 3 oua cu zaharul si un praf de sare.Intr-un castron mai mare punem in laptele caldut drojdia pentru a se dizolva.Acest lichid, il punem peste spuma de ou cu zahar, impreuna cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajitura cu visine
Ingrediente: margarina, zahar, ou, praf de copt, faina, visine,
Mod preparare: Zaharul se freaca cu margarina. Se adauga galbenusurile pe rand, praful de copt dizolvat in putin lapte caldut si faina. Albusurile se bat spuma si se incorporeaza in compozitie. Se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Prajitura de mere cu glazura
Mod preparare: Merele se amesteca cu zaharul, nuca, faina si praful de copt. Se pune in tava unsa si tapetata cu faina compozitia de mere. Se lasa la cuptor sa se coaca la foc potrivit. Pentru sos, ...
Complexitate: Mica
Durata: 55 minute
Bezele cu fulgi de cocos
Mod preparare: Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Trebuie batute fara zahar minim 5 minute, apoi se poate adauga zaharul. Se adauga 1-2 linguri de zahar, se bate pana se topeste, apoi se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore