Retete culinare din categoria Prajituri

Tort de biscuiti in lapte, cu budinca, fructe, nuci
Ingrediente: biscuiti, budinci, lapte, alune, fructe, nuci,
Mod preparare: E un produs fresh, foarte usor si repede de preparat; cantitatile sunt aproximative, pentru o tava mica. De data asta am ales o budinca caramel-butter scotch (pregatita cu lapte) si banane. Praful de ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Prajitura cu branza si gem de capsuni (caise)
Mod preparare: Din branza proapsata de vaci vom folosi 250 gr. pentru aluat, restua ramanand pentru umplutura.Cele 250 gr. de branza se freaca foarte bine cu o furculita sau se trec prin sita.Se adauga untul sau ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tarta cu branza dulce si capsuni
Mod preparare: Se macina alunele fin.Faina se pune intr-un bol si se amesteca bine cu untul, zaharul si galbenusul.Se adauga alunele macinate.Se framanta bine si daca aluatul e prea uscat se adauga treptat laptele ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Mere coapte
Mod preparare: Se spala merele, se scobesc in mijloc, iar in scobitura se introduce dulceata sau gem, scortisoara, nuca de cocos, nuca macinata,iar deasupra se toarna putina margarina Rama topita. Se aseaza in ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Rulada de capsuni cu frisca
Mod preparare: Foile de rulada:Albusul se bate cu zaharul, se adauga galbenusele, se amesteca usor, se adauga faina, se amesteca.Pe hartie de copt se intinde compozitia, se coace la 200 grade celsius aprox 8-10 min ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Salam de biscuiti
Mod preparare: Punem biscuitii intr-o tava la cuptor pe care-i vom lasa 10 minute la foc potrivit,pana devin crocanti.La fel procedam si cu miezul de nuca,dupa care le maruntim cu ajutorul unui sucitor.Topim ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajitura crocanta cu prune
Mod preparare: Se spala prunele si se taie in jumatate inlaturand samburele. Se pun intr-o tava rotunda cu diametrul de 26 cm si se pudreaza cu 40 g zahar. Incalziti cuptorul la 180 gradeC. Alunele ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Bezele
Ingrediente: ou, zahar,
Mod preparare: Se bat cu telul albusurile pana formeaza o spuma tare. Se adauga zahar pudra sau zahar tos batand mereu. Albusurile batute cu zahar se pot pune cu lingurita pe o foaie alba intinsa pe tava d ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
JELEU DE FRUCTE
Mod preparare: Compozitia 1 se prepara astfel:1/2 litru apa se fierbe cu zaharul, se adauga siropul de fructe si gelatina.Se umplu pe jumatate formele cu aceasta compozitie (eu folosesc formele pentru madlene).Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 5 ore
Cornulete bistritene
Mod preparare: Se face un aluat moale din ingredientele de mai sus, care se imparte apoi in doua.O parte se lasa asa cum este iar cealalta se amesteca cu cacaoa ce a fost dizolvata in 3 linguri lapte. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore si 20 minute