Retete culinare din categoria Prajituri

Prajitura cu nuci si rahat
Mod preparare: Se freaca galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga restul ingredientelor.Se framanta bine, se intinde o foaie si se pune in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina.Peste aluat intindem gemul, nucile ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Chec
Mod preparare: Intr-un vas mare se freaca margarina rama cu zaharul, apoi se adauga galbenusurile celor 6 oua, amestecandu-se foarte bine.Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga la compozitia de margarina, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Chec de iaurt cu sos de ciocolata
Mod preparare: Checurile sunt favoritele familiei, pregatesc de obicei toamna cate doua pe saptamana numai pentru noi in casa. Acest chec l-am pregatit ca desert pentru cina, asa ca am preparat si sosul de ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Eclere Laly
Ingrediente: ulei, apa, faina, ou, sare,
Mod preparare: Se fierbe apa cu uleiul si sarea se adauga faina in bloc si se amesteca bine, pana se incorporeaza toata faina.Se lasa sa se raceasca si se adauga ouale unul cate unul pana le punem pe toate.Se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
SAVARINELE COPILARIEI
Mod preparare: Ouale intregi cu zaharul si zaharul vanilat se bat cu telul la rece,timp de 10 minute.Se pune vasul la fac slab si se bate compozitia inca 10 minute.Se repeta operatia pana cand se ingroase si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Negrese
Mod preparare: Margarina, zaharul, apa si 2-3 linguri de cacao se incalzesc pe foc pana se topeste margarina. Se lasa sa se raceasca, iar din compozitie se iau aprox 10-15 linguri pt glazura.Se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Strudel de mere cu stafide
Mod preparare: Se curata merele si se taie cubulete, se oparesc stafidele. Se pune la incins uleiul se peajesc putin merele apoi stafidele.Se punescrtisora si zahar dupa gust.Se iau foile si se fac cu vergeaua ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Fursecuri de Craciun
Mod preparare: Se incalzeste putin mierea si zaharul si se amesteca apoi cu celelalte ingrediente.Faina se adauga cam pentru o coca taricica (nu foarte vartoasa).Se intind foi (2 foi) si se taie cu forme speciale, s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Chec cu zmeura, ciocolata si caramel
Mod preparare: Se incalzeste cuptorul la 180 gradeC.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma dorita.Intr-un vas se bate untul cu zaharul.Se adauga ouale si se mixeaza.Se incoporeaza apoi iaurtul.Intr-un ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cozonac cu urda ca la Bistrita
Mod preparare: Se cerne faina si se aseaza intr-un vas.Drojdia se dizolva in putina apa calduta cu zahar si se toarna in faina.Dupa ce a crescut maiaua adaugam 4 galbenusuri amestecate cu 2-3 linguri de zahar ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 40 minute