Foto 1 - Desert fin din iaurt

Desert fin din iaurt

Gramaj ingrediente:

Pentru fursecuri:
  • 100 gr faina
  • un varf cutit praf de copt
  • 2 linguri zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 60 gr margarina Rama Maestro
Ingrediente pentru crema de iaurt:
  • 1 plic gelatina alba
  • 300 gr iaurt
  • 50 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 125 ml lapte
  • un kiwi
  • ananas
  • grapefruit
  • o lingura cacao

Mod de preparare:

Fursecuri:
  1. Faina se framanta cu margarina Rama, praful de copt, zaharul tos si zaharul vanilat. 
  2. Se face o sfera care se inveleste intr-o folie de aluminiu si se baga la frigider, circa 30 minute. 
  3. Cuptorul se preincalzeste la 200 gr Celsius. 
  4. Din aluat se intinde o foaie groasa de jumatate de centimetru si se decupeaza cu o ceasca, 8 discuri. Se aesaza pe o tava unsa cu ulei si se baga la cuptor pentru 10 minute. 
Crema de iaurt:
  1. Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj. 
  2. Iaurtul se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat, sucul de lamaie si laptele. 
  3. Se amesteca bine. 
  4. Luati cam 3 linguri din aceasta compozitie si puneti-le in gelatina, amestecati bine, apoi o adaugati peste crema de iaurt.
  5. Impartiti crema in doua si intr-una adaugati lingura de cacao. 
  6. Luati 8 cescute mici de cafea, puneti-le sub jet de apa rece, apoi adaugati din crema de iaurt, cam jumatate. 
  7. Se tin la rece 3-4 ore. 
  8. Ca sa scoateti crema din cescute, tineti-le putin in apa fierbinte. 
  9. Fiecare cupa formata se asaza pe un fursec si se decoareaza cu fructe.



Pentru a putea comenta la reteta "Desert fin din iaurt" trebuie sa fii membru.

Intra in cont sau inregistreaza-te pentru a putea comenta aceasta reteta.

Nu exista comentarii pentru reteta "Desert fin din iaurt". Adauga-l tu pe primul...


Alte retete recomandate din categoria Prajituri