Retete culinare noi din toate categoriile

Salata de varza murata cu boia de ardei dulce
Ingrediente: varza, ulei, piper, boia ardei dulce,
Mod preparare: Se spala varza bine.Se taie fideluta. Se adauga uleiul, piperul si jumatate din boia de ardei dulce.
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Sos Pesto simplu
Mod preparare: Intr-un blender puneti busuiocul, alunele de padure, usturoiul, branza si mixati bine; adaugati ulei de masline in timp ce inca amestecati si asezonati cu sare si piper.
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Dulceata de caise cu fructoza
Ingrediente: caise, fructoza,
Mod preparare: Se spala caisele. Se scot samburii si se pun in cratita. Se presara fructoza si se lasa pana a doua zi. Se fierb la foc mare 45 de minute de cand incepe clocotul. Se pun in borcane, in paturi. E ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 min
PIURE CU OUA
Mod preparare: Se fierb cartofii (curatati de coaja). Se scurg de apa in care au fiert si se paseaza. In acest piure se adauga laptele cald si hreanul. Fireste, pe masura ce includem hreanul, vom gusta, pentru a le ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Capsuni gratinate
Mod preparare: Capsunile se spala in apa rece, se curata de codite si se taie in doua. Se bat ouale cu furculita, se adauga zaharul, lichiorul de migdale si migdalele macinate. In aceasta crema se incorporeaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 27 minute
ALUAT FRANTUZESC CU BRANZA SI SOFRAN
Mod preparare: Se pune in vasul mixerului (sau in blender) laptele batut si zaharul si se mixeaza 3 minute, cu viteza medie. Se adauga cate putin ouale si faina pana se obtine un aluat foarte moale. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Umplutura cu ciocolata
Ingrediente: ciocolata, cacao, faina, ou, vanilie, lapte, unt, zahar,
Mod preparare: Se bat ouale intregi cu zaharul intr-o cratita, pe foc mic. Se adauga faina, ciocolata topita, cacao, vanilia si apoi laptele cate putin si se amesteca pana se ingroasa. Se ia apoi de pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Prajitura de ciocolata
Mod preparare: Ouale se freca cu zahar si ulei.Se amesteca faina cu cele 2 cacao dupa care se adauga la compozitia de oua dupa care se adauga smantana.Intr-o tava rotunda de 24-26 cm unsa cu putin ulei se toarna ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Tocana picanta cu carne de porc
Mod preparare: Se spala carnea, se taie felii si se prajesc in ulei incins. Cand este usor rumenita se scoate pe o farfurie si se pastreaza calda. Separat se toaca cepele si se pun sa se caleasca in ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Lipie de cod argintiu
Mod preparare: Se amesteca maioneza cu ardei iute, porumb, sos de rosii, ceapa si zeama de lamaie.Se unge o lipie sau o clatita cu acest amestec.Se pun bucati de cod prajit, rosii si se impacheteaza.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora