Foto 1 - Volovan acompaniat de crochete de piure

Volovan acompaniat de crochete de piure

Gramaj ingrediente:

Pentru 6 persoane:
  • 1 pui intreg de 1 kg
  • 1 ceapa
  • 2-3 frunze de dafin
  • 1 morcov
Pentru sosul besamel:
  • 2 catei de usturoi
  • 2-3 linguri de faina
  • 1 lingura de ulei sau 25 gr de margarina 
  • 250ml de lapte
  • 500 ml de supa
  • sare 
  • piper negru
  • 1-2 cutii de ciuperci
  • o lingurita de curry

Mod de preparare:

  1. Se pune puiul la fiert impreuna cu ceapa taiata in doua, foile de dafin si morcovul, nu uitand de pus sare.
  2. Se lasa la foc iute pana da in clocot. 
  3. Se spumuieste si se da la foc mic cca. o ora, dupa care se scoate si se lasa la racit ca apoi sa putem scoate carnea de pe oase.
  4. Intre timp facem sosul besamel.
  5. Punem margarina sau uleiul la incalzit. 
  6. Cand e fierbinte punem faina in asa fel incat sa se prajeasca un pic.
  7. Dupa care dam la o parte si punem supa de la pui amestecand repede cu telul ca sa nu se faca cocoloase.
  8. Punem inapoi pe foc si tot timpul dand cu telul, apoi punem laptele si usturoiul pisat bine impreuna cu lingurita de curry (eu nu stiu daca in tara se gaseste, dar sigur cei de afara stiu) si lasam sa fiarba pana sosul devine lipicios, sa nu fie prea gros.
  9. La sfarsit adaugam ciupercile si carnea de pui. 

Sper sa va placa
Pentru acompaniat se poate pune si cartofi prajiti sau ce doriti



Reteta in imagini: "Volovan acompaniat de crochete de piure"

Pentru a putea comenta la reteta "Volovan acompaniat de crochete de piure" trebuie sa fii membru.

Intra in cont sau inregistreaza-te pentru a putea comenta aceasta reteta.

Nu exista comentarii pentru reteta "Volovan acompaniat de crochete de piure". Adauga-l tu pe primul...