Retete culinare din categoria Mancaruri

Ostropel de peste
Ingrediente: crap, faina, usturoi, apa, ulei, rosii, vegeta, tarhon, sare, piper,
Mod preparare: Dupa ce curatati pestele, puneti o tigaie cu ulei la incins si adaugati pestele tras prin faina.Intre timp puneti apa la fiert impreuna cu condimentele si cu usturoiul (pisat sau dat prin razatoare) ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Pulpe de pui cu nuca de cocos la cuptor
Mod preparare: Cartofii se curata si se taie rondele.Pulpele le condimentam bine cu toate condimentele amestecate cu 2 linguri cu ulei.Intr-o tava punem hartie de copt asezam rondelele de cartofi peste ele rondele d ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 45 m
Brocoli cu ciuperci
Ingrediente: broccoli, unt, usturoi, ciuperci,
Mod preparare: 250 g brocoli se desfac in buchetele mici. 30 g unt se incing si se caleste in el un catel de usturoi. Se adauga 4 ciuperci mari, taiate felii. Se calesc 2 minute, la foc potrivit. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Milky la Doubletta
Mod preparare: Cartofii se curata de coaja se spala si se taie wedges, adica sferturi maricele.Apoi se pun intr-un castron nemetalic cu lapte, cimbru si un graunte de usturoi.Pieptul de pui se spala, se taie bucatel ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Piure de conopida cu spanac si sos de tomate
Mod preparare: Buchetele de conopida se fierb in apa cu sare pana cand se inmoaie apoi se fac piure cu 100 ml lapte si 25 gr unt.Se adauga 1 lingurita mustar, sare si piper, dupa gust.Pentru sos, se amesteca intr-o ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Creveti  in vin rose si sos picant de usturoi
Mod preparare: Intr-o cratita (eu am folosit un vas de lut) se pune usturoiul la prajit in uleiul de masline, crevetii, vinul, se mai lasa putin.Adauga pasta de ardei sau ardeiul tocat, ardeiul iute tocat, piri, ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Cod cu sos de ciuperci
Mod preparare: Se spala fileurile de peste.Se zvanta cu un stergar de bucatarie.Se taie bucati mai mari.Se stropesc cu zeama de lamaie.Se sareaza si se pipereaza.Se toaca ceapa si se caleste in untul incins.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Tocanita din piept de pui
Mod preparare: Se caleste ceapa, ardeiul si rosiile.Dupa care se pun bucatile de pui taiate bucatele si fierte, apa si se lasa sa fiarba. La sfarsit se adauga sare, piper si patrunjel.
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
PIEPT DE PUI EMINCE
Mod preparare: Pieptul de pui se taie in fasii subtiri ( julienne), se soteaza la tigaie in putin unt cu ceapa taiata cubulete, usturoi taiat marunt si ciupercile taiate in felii subtiri. Cand carnea se patrund ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
TOCANITA DE PULPE DE PUI
Mod preparare: Intotdeuna eu oparesc carnea, dupa care o spal bine.Intrun craticior punem uleiul la prajit, adaugam ceapa taiata marunt, calim pana devine sticloasa, adaugam boiaua apoi carnea, prajim usor la foc mi ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute