Retete culinare din categoria Mancaruri

Legume gratinate
Mod preparare: Scurgeti fasolea verde, curatati si spalati spanacul si mazarea. Pastele se pun la fiert. Cartofii se curata si se taie felii, apoi se fierb in apa sarata 10 min. Spanacul, mazarea si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cartofi la cuptor
Mod preparare: Se taie cartofii felii, nu prea groase, se taie ceapa felii mari, eu sunt mai pretentioasa si imi place doar gustul pe care ceapa il da, apoi o aleg, usturoiul la fel, feliute, se taie ardeiul felii, ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pui cu ciuperci si cascaval
Ingrediente: pui, ciuperci, cascaval, smantana, sare, piper,
Mod preparare: Puiul se transeaza, se sareaza, se pipereaza si se prajeste in ulei.Se pun ciupercile si se acopera cu apa, se fierbe.Cand este gata se adauga smantana si se da in clocot, la sfarsit se aduga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Nisetru la gratar
Ingrediente: nisetru, unt, lamiie, verdeata,
Mod preparare: Pestele bine curatat si spalat se lasa sa se zvinte, se unge cu ulei si se frige pe gratarul bine incins. Cand este gata se stoarce lamaia peste ele si se presara verdeata bine tocata.
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Friptura de miel la cuptor
Mod preparare: Se spala carnea, se cresteaza putin si in acele crestaturi punem usturoi.Se adauga apa, piper boabe, ienibahar boabe si celelalte condimente si se tine la cuptor timp de o ora.Dupa o ora adaugam, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Cartofi sarbesti
Mod preparare: Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi mari. Se fierb in apa cu sare. Intre timp se curata si se toaca ceapa, ardeiul se taie marunt, iar costita se taie fasii. Ceapa si ardeii se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Fasole verde scazuta cu cotlet
Mod preparare: Cotletul bine curatat de os si pielite se condimenteaza pe toate partile cu sare, piper, paprika si cimbru.Intr-o cratita (oala de fiert sub presiune) puneti 30 ml ulei si prajiti cotletul intreg pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Tochitura Bucovineana
Mod preparare: Se pune in tigaie la prajit carnea, carnatii, sunca, intre timp se face si o mamaliguta potrivita nici prea moale nici tare, apoi cind totul e gata se ia cu polonicul uns cu putin ulei sa nu se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Vinete cu cascaval
Ingrediente: vinete, rosii, cascaval, sare, ulei,
Mod preparare: Se spala vanata, se taie felii de 1 cm grosime pe care le presari cu putina sare si se aseaza intr-o strecuratoare sa se scurga zeama.Intre timp se spala rosiile, se taie rondele, iar cascavalul se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ceafa la gratar cu cartofi noi
Ingrediente: porc, cartof, sare, piper, boia, ulei, patrunjel,
Mod preparare: Ceafa se bate bine intr-o punga de nylon ca sa nu se faca mizerie, apoi se sareaza, pipereaza si se face cu boia. Cartofii noi se curata si se taie in patru. Se pun la fiert de 1/2 cu putina ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora