Retete culinare din categoria Mancaruri

Piure de urzici
Mod preparare: Se spala foarte bine urzicile si se pun in strecuratoare. Separat, se caleste slanina taiata in cuburi mici pina se rumeneste putin. Se ia vasul de pe foc, se pune ceapa tocata si cand e ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 m
Pilaf cu carne de pui
Mod preparare: Se curata ceapa si morcovul, se toaca marunt, se pune cu putin ulei si putina apa la foc.Se adauga si bucatele de carne,s e mai lasa la disnstuit.Orezul se spala.Intr-o tava se pune orezul se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ardei umpluti cu carne
Mod preparare: Se scot cotoarele de la ardei si se pun cu capul in jos sa se scurga de apa. Tocam ceapa marunt si o calim in putin ulei. Intr-un castron amestecam carnea cu orezul, ceapa calita, sare, pipe ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 50 m
Hamsii la cuptor
Mod preparare: Hamsiile se spala si se curata,ceapa se toaca pestisori, lamaia se taie rondele subtiri, pasta de tomate se dizolva in vin cu un praf de sare.Se unge o tava se pun hamsiile, se acopera cu ceapa, apoi ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
PUI IN STIL SPANIOL
Mod preparare: Se taie puiul curatat si spalat in 8 bucati, se usuca cu un prosop alb absorbant, se introduc intr-o punga cu sarea, faina si piperul.Se inchide bine punga si se agita bucatile de carne pt a se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Dovlecei cu sos de iaurt
Mod preparare: Dovleceii se curata,se taie rondele.Se sareaza si se pun la scurs. Iaurtul se amesteca cu usturoiul pisat, sarea, piperul, boiaua de ardei, putin otet si mararul tocat.Dovleceii se prajesc in ule ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Pui aromat a la Sabrina
Mod preparare: Luam puiul si il spalam bine bine..apoi il "trantim" in apa intr-o olicica, punem oala pe foc si uitam de ea pana se fierbe puiul.Intr-o alta olicica, punem rosiile la oparit pentru ca urmeaza sa le ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Chiftele din fasole
Mod preparare: Fasolea muiata din ajun se fierbe in apa rece cu sare pana se moaie bine. Se trece prin sita, se amesteca cu chifla muiata si faramitata si cu oul batut. Se intinde aceasta pasta de ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Pulpe cu usturoi
Mod preparare: Crestez pulpele, le asez in tigaia incinsa unde am topit untul. Le las cate 2 minute pe fiecare parte, le condimentez,adaug usturoiul si apa. Acopar vasul, le intorc la 5-10 minute. Dac ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Volovan acompaniat de crochete de piure
Mod preparare: Se pune puiul la fiert impreuna cu ceapa taiata in doua, foile de dafin si morcovul, nu uitand de pus sare.Se lasa la foc iute pana da in clocot. Se spumuieste si se da la foc mic cca. o ora, dup ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m