Retete culinare din categoria Mancaruri

Cotlete St. Prex (vitel)
Mod preparare: Cotletele se bat usor, se pipereaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau prin faina, ou si pesmet (in ordinea asta). Pesmetul se preseaza usor pe carne sa adere bine, dupa care se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciuperci cu carne la cuptor
Mod preparare: Curatati cartofii de coaja si ii taiati rondele.La fel faceti si cu ciupercile.Apoi taiati carnea felii ca pentru snitele si o bateti putin de tot . Asezati pe rand cartofii, carnea si ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Pui fracasse
Mod preparare: Intr-un vas adanc se bate oul cu sucul de la o jumatate de lamaie. In alt vas, se amesteca faina cu praful de usturoi si cu boiaua dulce. Se trec bucatile de pui prin ou si apoi prin faina. ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Snitel din carne tocata
Ingrediente: mac, unt, pesmet, piper, sare,
Mod preparare: Carnea, spalata, se trece prin masina de tocat, se amesteca bine cu sare si piper. Din aceasta pasta se fac 6 turtite de grosimea unui centimetru, se dau prin pesmet si se prajesc in grasimea ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Marinata de hamsii
Mod preparare: Se eviscereaza hamsiile, dupa care se clatesc intr-o solutie otet cu apa (50ml otet, 50ml apa), ceapa se taie julien. Se aseaza intr-un vas straturi, hamsii, ceapa, masline, foi dafin, piper.&nbs ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Pui pe sticla la cuptor
Ingrediente: pui, sticla, margarina, vegeta, piper, boia dulce,
Mod preparare: Se spala bine puiul, se usuca, se unge cu margarina apoi se da cu vegeta, piper, boia dulce.Se aseaza pe o sticla (sticla sa fie plina cu apa) si se introduce la cuptor timp de 1,20 min. 
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Somn cu telina la cuptor
Mod preparare: Incingeti cuptorul la 210 grade C. Curatati telina si taiati-o bastonase. Taiati marunt ceapa curatata si caliti-o doua minute, la foc mic, in doua linguri de ulei incins. Adaugati ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Snitel cu cartofi natur
Mod preparare: Feliile de cotlet se bat bine, puse intr-o punga de nylon, se potriveste gustul de sare, piper si vedeta. Ouale se bat bine si se pun 2 linguri de ulei in ele. Feliile de cotlet se trec ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
Mancare de fasole
Mod preparare: Dupa ce am spalat fasolea bine, am pus-o la fiert in apa cu putina sare.Se fierbe si din cand in cand se aduna spuma (daca face spuma). Dupa ce a fiert bine se adauga ceapa, morcovul si ardeiul ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 ore
Peste pe sare la cuptor
Mod preparare: Se unge pestele cu unt sau ulei de masline si se condimenteaza dupa preferinte sau se poate necondimentat, doar simplu, cu putina sare.Se pune un strat de sare intr-o tava, se aseaza pestele in tava, ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute