Retete culinare din categoria Mancaruri

Ciuperci la cuptor cu cascaval si usturoi
Mod preparare: Se spala ciupercile si se indeparteaza coditele.Ciupercile se aseaza cu golul in sus intr-o tava unsa cu putin ulei. Se presara sare si se condimenteaza dupa gust.Se adauga cascavalul ras si ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Musaca
Mod preparare: Se toaca cepele marunt si se calesc in ulei incins. Procurati ca tigaia in care caliti sa fie destul de incapatoare. Cand este aproape aurie ( sticloasa ), adaugati carnea si incorporati bin ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciuperci
Mod preparare: Se spala ciupercile, se taie felii mai mari, se pun la fiert.Separat, in unt topit, se caleste ceapa taiata solzi si morcovii rondele.Se strecoara ciupercile, care se rastoarna peste ceapa si morcovi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Tocanita de pui cu galuste de faina si gris
Ingrediente: pui, ceapa, usturoi, boia, piper, sare, lapte, faina, oua,
Mod preparare: Pentru tocanita cureti cepele, le toci marunt si se calesc in ulei cu o parte din usturoiul tocat. Speli si portionezi puiul, il adaugi in cratita, presari boia, sare, piper dupa gust si apa cat ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Specialitate cu mezeluri si branza
Mod preparare: Se pun in cupe rezistente la caldura ceapa, mezelurile, ardeii. Se pun la cuptor si spre sfarsit se adauga bulionul, branza, cascavalul si oul si se mai coace pana e gata oul.
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Macrou in sos tomat
Mod preparare: Taie pestele in 3-4 bucati, aseaza-l intr-un vas, care va merge la cuptor,(macroul sa fie pus orizontal, pana se acopera fundul vasului), apoi adaugi ceapa taiata dupa preferinta (rondele, julien sau ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Curry cu peste
Mod preparare: Curatati ceapa si tocati-o marunt, iar rosia taiati-o bucatele. Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti ceapa circa 10 minute, la foc mic. Cand s-a inmuiat putin, adaugati feliile de peste, rosi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Chiftelute din legume Karina
Mod preparare: Orezul se pune la fiert in apa cu vegeta.Dupa ce s-a fiert se lasa sa se raceasca.Legumele curatate se dau pe razatoarea mica, se adauga mararul si patrunjelul verde tocat, se storc bine de tot ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pulpa de caprioara la tava
Mod preparare: Friptura de caprioara se poate prepara si fara sa fi stat in marinata, carnea fiind destul de frageda. Este mai gustoaa insa daca inainte de a o pune la tava carnea a stat cateva ore in marinata ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Cartofi copti
Ingrediente: cartofi, margarina, sare, pesmet fin,
Mod preparare: Se incalzeste cuptorul (225 grade C). Se curata cartofii, care trebuie sa fie de aceeasi marime. Se ia fiecare cartof, se pune intr-o lingura de lemn si se taie in felii subtiri, dar nu de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute