Retete culinare din categoria Mancaruri

Papricas de peste
Mod preparare: Se curata ceapa, se taie cubulete mici si se pune la calit in ulei.Se caleste pana cand ceapa devine sticloasa de culoare aurie. Intre timp spalam pestele, il taiem bucati. Sucul de lamaie ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Anghemaht
Ingrediente: carne, grasime, faina, lamai, sare,
Mod preparare: Se prepara din carne de vitel, de miel sau de pui. Carnea taiata bucati se inabuse in grasime cu sare. Se adauga apa cat cuprinde si se lasa sa fiarba; cand carnea este bine fiarta, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cartofi taranesti cu pui la cuptor
Mod preparare: Transam puiul si il condimentam cu condimente pentru pui. Curatam cartofii si ii taiem bucati mari. Tocam usturoiul, ceapa o taiem julien si le adaugam peste cartofi impreuna cu sarea, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Mamaliguta cu cartofi
Ingrediente: cartofi, malai, apa, sare,
Mod preparare: Se pune apa a fiert cu sarea,se curarata cartofii, se spala,se taie in patratele mici si se fierb.Cand s-au fiert cartofii se scoate din apa si se piseaza ca si cum ar fi un pireu, se rastoarna in ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Coaste de porc la cuptor
Mod preparare: Se iau 3 kg piep de porc impanat, se portioneaza , se pun intr-o tava, se condimenteaza cu piper si se pune Maggi Secretul Gustului Intensavor. Se mai adauga o cana de apa si se baga la cuptor ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Coronita din vinete cu legume si soia la cuptor
Mod preparare: Curatati dovleceii si vinetele de coaja, taiati-le felii de 7-8 mm grosime si condimentati-le cu sare, piper si condimente pentru friptura. Tocati marunt cepele, pastarnacul, telina, morcovul si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Dovlecei nuferi cu curcan
Mod preparare: Tocati marunt ceapa, ardeiul gras (ciupercile) si radeti morcovii (pastrati 1/2 morcov pentru decor). Caliti in 30 ml ulei legumele tocate, adaugati verdeata tocata, orez si 100 ml bulion, ketchu ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Tarta de praz
Mod preparare: Se curata prazul, se spala, se taie rondele si se introduce in apa sarata, clocotita. Se lasa doua minute, dupa care se scoate si se scurge.Se unge o tava de tarta cu putin unt (margarina) si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Pui cu sofran
Mod preparare: Bucatile de pui se pun sa se rumeneasca in unt. Cand sunt pe jumatate gata, se adauga cepele taiate pestisor si usturoiul pisat. Dupa ce s-au aurit si cepele, se toarna supa, sarea, piperul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ciorba de linte
Mod preparare: Cartofii ii curatam de piele, ii spalam si taiem bucatele.Ardeiul il taiem pe jumate, ii scoatem semintele si cotorul si-l spalam.Usturoiul il curatam de pielita si trecem prin apa.Morcovul il ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute