Retete culinare din categoria Mancaruri

Felii de piept de pasare cu sos de ciuperci
Mod preparare: Feliile de carne se sareaza, se pipereaza, se trec prin faina si se prajesc in untdelemn. In grasimea ramasa se caleste ceapa taiata pana cand devine sticloasa. Ciupercile taiate felii se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pulpe de pui in mujdei de usturoi
Ingrediente: pulpe de pui, usturoi, apa, sare, ulei,
Mod preparare: Pulpele spalate, sterse bine se pot praji in ulei sau se pot coace la cuptor.Cele coapte la cuptor sunt dietetice si sunt recomandate celor care au restrictie la prajeli...Pulpele de pui se prajesc pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pui cu legume
Ingrediente: morcovi, praz, ceapa, pui, unt, Knorr, vin alb, apa, smantana,
Mod preparare: Bucatile de carne de pui se prajesc in unt. Se adauga cubuletul de Knorr (concentrat de supa), vinul si apa. Se amesteca bine si se lasa la foc mic cca. 8 min. acoperit. La sfarsit, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pui cu ardei copt
Mod preparare: Ardeii se coc.Ceapa se taie marunt si se caleste in unt. Se adauga faina si dupa 5 minute torni smantana si se lasa sa fiarba 10-15 minute.Carnea se rumeneste in ulei incins...Ardeii (copti si ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Carne in manta de varza
Mod preparare: Carnea se spala, se usuca si se condimenteaza cu sare si piper. 10-12 frunze mari de varza se spala si se oparesc in apa sarata apoi se lasa la scurs. Pateul se amesteca cu verdeturile tocat ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Pilaf cu praz si masline
Ingrediente: masline, vegeta, apa, orez, morcovi, ceapa, praz,
Mod preparare: Se spala prazul si se toaca. Ceapa se curata si se toaca marunt si ea, morcovul se razuieste. Se pune prazul, ceapa si morcovul la calit in putin ulei, se adauga orezul spalat si se amesteca ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Salau de primavara
Mod preparare: Se curata salaul de piele si se taie in bucati potrivite, se presara sare si piper peste ele si se dau prin faina apoi se prajesc in ulei de masline pana capata o culoare aurie.Se fierbe orezul circa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Conopida cu sos tartar
Mod preparare: Se pun intr-un castron galbenusurile si mustarul, se toarna uleiul putin cate putin, se amesteca cu lingura de lemn (sau cu telul) ca la maioneza si se pune la frigider.Se curata ceapa si se toaca ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Gratar pe disc
Mod preparare: Carnea o condimentam si o lasa la macerat in bere si vin cam 2 ore.Facem foc sub disc si il lasam sa se incinga.Punem slanina taiata felii pe marginea discului, o lasam sa se topeasca, pe urma punem ...
Complexitate: Mica
Durata: 55 minute
Mancarica de dovlecei
Mod preparare: Se caleste ceapa in ulei alaturi de morcovul ras si de rosiile taiate cat mai marunt fara pielita.Se curata dovleceii de coaja, se taie cubulete si se adauga in oala se presara putin delikat, se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute