Retete culinare din categoria Mancaruri

Risotto cu ochiuri
Ingrediente: orez, apa, unt, ceape, costita afumata, ulei, oua, rosii, sare, piper,
Mod preparare: Ceapa se toaca marunt si se caleste in unt incins. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga orezul si se mai prajeste 5-6 minute amestecand mereu. Se toarna apoi apa, se adauga sarea si ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Tocana
Ingrediente: carne, untura, ceape, bulion, sare, piper, faina,
Mod preparare: Se alege carnea de la piept, mai grasa, sau carne cu coaste. Pentru 6 persoane ajung 1 1/4 kg. carne. Se taie carnea in bucati potrivite si se pune sa se rumeneasca cu o lingura de untura. ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Sufleu de ciuperci
Ingrediente: ciuperci, sare, piper, unt, faina, lapte, oua,
Mod preparare: Ciupercile curatate se trec crude prin masina de tocat, se amesteca cu sosul alb preparat dinainte, cu sare, piper, apoi se adauga albusurile spuma. Se pun intr-o forma unsa si se dau la cuptor l ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
File vita cu trufe negre
Mod preparare: Felia de carne se da prin faina si se pune la prajit in 50 gr . unt.Se rumeneste pe ambele parti apoi se flambeaza cu putin cognac sau brandy, se pune sare, piper si se continua rumenirea sub capac. ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Marinata (bait) pentru fezandare rapida
Mod preparare: Vanatul trebuie lasat cateva zile la fezandat pentru fragezire. In cazul in care vinatuI este tinar, se pune la fezandat numai 2-3 ore. Carnea se curata, se sterge (nu se spala) si se ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Parjoale moldovenesti
Mod preparare: Se curata carnea de pielite si de vine si se da de doua ori prin masina de tocat impreuna cu franzela inmuiata si stoarsa, ceapa calita si verdeata. Se potriveste de sare si de piper, se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Varza dulce cu kaiser
Ingrediente: varza, kaiser, rosii, morcovi, ulei, sare, piper, cimbru,
Mod preparare: Varza curatata si tocata marunt, se caleste in uleiul incins impreuna cu kaiserul taiat cuburi si morcovul dat prin razatoarea mica.Peste ele, se toarma rosiile oparite in prealabil, curatate de ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ficat in stil Venetian
Mod preparare: Taiati ceapa solzisori nu prea fini si o puneti la calit in ulei si cu putina apa, prajiti pana cand se inmoaie circa 20 minute.Taiati ficatul in fisii subtiri de circa un cm.Caind ceapa este gata o ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Conopida napolitana
Mod preparare: Se desface conopida buchetele, se fierbe, se lasa sa se scurga si se baga sub un jet de apa rece. Rosiile se maruntesc in mixer impreuna cu bulionul si se trec apoi printr-o sita pentru ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ghiveci cu ciuperci si cartofi dulci
Mod preparare: Se incalzeste uleiul de nuci intr-o cratita mare, se adauga ceapa si se caleste la foc iute 5 minute, sau pana cand devine sticloasa. Se adauga ciupercile si se caleste totul 1 minut.Se adauga cartofi ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute