Retete culinare din categoria Mancaruri

Musaca de cartofi
Mod preparare: Se curata cartofii, se taie cubulete si se pun la fiert. Cand au fiert, scurgem toata apa din ei si facem un piure in care punem unt, lapte si sare. In timp ce fierb cartofii curatam cele doua ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Paella de Mariscos
Mod preparare: Intr-o oala mai mare se pune apa si se pun toate fructele de mare la fiert cu putina sare. Intr-o cratita sau tigaie foarte larga se pune putin ulei si se caleste in el orezul impreuna cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ardei umpluti cu franzelute
Mod preparare: Se inmoaie chiflele in lapte, se storc si se freaca pe foc pina se obtine o pasta omogena. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se amesteca cu ouale batute, verdeata tocata, branza rasa, ceapa ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Orez cu piept de pui
Mod preparare: Intr-un bol se pune uleiul de susan, sosul Dijonnaise, soia, sare si piper dupa gust. Se amesteca totul si se adauga pieptul de pui taiat bucatele. Se amesteca totul bine si se da la frigide ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Rulouri cu peste
Mod preparare: Pentru sos: Se amesteca intr-un castron coaja rasa si zeama de lamaie cu menta si iaurtul, apoi se acopera si se pune sosul la rece pana cand se serveste.Pentru rulouri: Se incalzeste ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pulpe de curcan cu ciuperci, vin alb si sos de alune
Mod preparare: Pentru friptura: Se taie pulpa de curcan in 5 bucati, se spala cu apa calda. Se condimenteaza cu sare, piper, boia, oregano, cimbru. Se impaneaza cu 6 bucati de usturoi. Se aseaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Mancare de pastai cu aripioare de pui
Mod preparare: Pastaile se spala si se rup in doua, aripioarele se spala si se curata de fulgi daca este nevoie, ceapa , morcovul si mararul se toaca marunt.Se pune uleiul intr-o cratita in care adaugam ceapa si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Sufleu de morcovi cu dovlecel
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 200?C.Se ung cu putin ulei vase mici termorezistente a cate 300ml, sau unul mai mare.Se fierb morcovii in apa 30 minute, sau pana cand se inmoaie.Se zdrobesc cu furculita ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Cartofi taranesti
Mod preparare: Cartofii se spala si se fierb in coaja. Intre timp se spala legumele si se taie julien.Sunca se taie tot julien.Cartofii se curata de coaja si se taie cubulete mai mari.Intr-un wok se inabuse ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Cartofi taranesti
Ingrediente: cartofi, ceape, bacon, delicat, ulei, sare,
Mod preparare: Se fierb cartofii in coaja dar sa fie putin mai tari cand infigi furculita in ei, dupa ce se racesc se curata, se taie in patru si apoi tot cartoful in doua si se prajesc in friteuza daca e posibil ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore