Retete culinare din categoria Mancaruri

Carne cu sos de gorgonzola
Mod preparare: Se incinge o tigaie cu unt in care se adauga branza gorgonzola. Cand incepe sa se topeasca se adauga putin cate putin smantana si se da deoparte de pe foc.Separat, se incinge un gratar, se pun ...
Complexitate: Medie
Durata: 20 minute
Salata cu creveti, avocado, portocale
Mod preparare: Procedeul cel mai anevoios este cel al decorticarii crevetilor pe care mai intai eu i-am invartit intr-o tigaie in care am pus uleiul de masline, cca 1 minut, 1 minut si jumatate. Apoi i-am ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 minute
Mancare de cartofi cu smantana
Mod preparare: Cartofii se curata, se spala si se taie cuburi. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se inabusa in ulei cu putina apa, apoi se adauga boiaua de ardei si faina cernuta; se amesteca ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pui cu mazare
Mod preparare: Puii se curata, se trec prin flacara, se spala, se scurg, se portioneaza, se condimenteaza si se inabusa in jumatatea din cantitatea de ulei cu putina apa si sare. Cand sunt gata inabusiti, bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Pui cu miere si portocale
Mod preparare: Se spala puiul, se curata si se taie in bucati. Se condimenteaza bine, se unge cu miere si se cresteaza in doua parti si se pun feliile de portocale in acele crestaturi.Portocala se curata ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Chiftele cu sos de rosii
Mod preparare: Razuim cartofi prin razatoarea mica, apoi ii scurgem de sucul care l-a lasat,apoi amestecam cu carnea tocata, punem faina, pesmet, sare, piper, 8 lg de ulei, ierburile, ouale si usturoiul.Amestecam ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
File de Pangasius pe grill cu amestec de legume
Mod preparare: Se pun legumele la fiert, se mai fierb cam 15-20 de minute, sa fie fierte dar sa nu se sfarame, dupa care se scurg si se pun intr-o tigaie cu putin ulei de masline la foc mediu si se adauga si o ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Merlan cu branza
Mod preparare: Pestele, pe care s-a presarat sare, se prajeste in unt intr-o tigaie. Pe el se presara branza si se stropeste cu laptele. Se acopera tigaia si se lasa sa fiarba 5 minute. Se taie ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Vinete la cuptor
Ingrediente: sos knorr, pesmet, cascaval, unt, vinete,
Mod preparare: Se coc vinetele, se curata, apoi se lasa la scurs. Se taie 8 felii de cascaval si restul se da prin razatoare. Se ia o tava unsa cu unt si presarata cu pesmet, se asaza 4 felii de cascaval, ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Piftie cu mujdei
Mod preparare: Carnea se spala bine si se pune la fiert in apa cu sare, impreuna cu morcovul. Apa trebuie sa depaseasca cu o palma nivelul carnii. Morcovul se scoate dupa ce s-a fiert, iar carnea se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora