Retete culinare din categoria Mancaruri

Cartofi graten
Mod preparare: Carofii se curata si se taie felii subtiri. Usturoiul se da pe razatoarea mica si se caleste cu putin ulei apoi se adauga laptele. Se lasa pe foc pana incepe sa fiarba. Se adauga apoi ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Andive cu smantana
Ingrediente: andive, smantana, sare, piper, unt, lamai,
Mod preparare: Se spala andivele, se curata si se pun intr-o cratita, unsa cu unt. Se adauga putina apa cu suc de lamaie si sare si se lasa pe foc pana apa incepe sa clocoteasca. Apoi se stropesc cu unt ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Chiftelute arabesti- Daoud Pasha
Mod preparare: Pregatim carnea pentru chiftelute, amestecand compozitia cu: piper roz macinat proaspat, vegeta fara sare, sare optional(pentru cine doreste mai sarat), coriandru macinat, chimbir macinat, nucsoara ...
Complexitate: Mare
Durata: 1 ora si 30 minute
File de peste la cuptor
Mod preparare: Se spala bine fileurile, se aseaza in tava, se condimenteaza dupa gust.Se taie cubulete foarte mici rosiile si feliute subtiri ardeiul.Se presara totul deasupra pestelui, inclusiv morcovul ras.Se ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Mamaliga cu ficatei
Ingrediente: ficat, ceapa, piper, apa, porumb, sare,
Mod preparare: Mamaliga: Intr-un ceaun sau o oala cu fund dublu se pune apa cu sarea la fiert.Cand apa incepe sa fiarba se presoara putina faina deasupra si daca fierbe se face foc mic si se presoara restul ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Placinta cu spanac
Mod preparare: Se decongeleaza spanacul, dupa care se amesteca cu branza feta, cu uleiul, ouale, pesmetul si zeama de la lamaie pana se obtine o pasta omogena (se poate folosi un blender/mincer).Aluatul se imparte i ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 minute
Pastravi cu migdale
Mod preparare: Se curata pastravii se spala si se taie aripioarele.Se sterge bine cu hartie absorbanta. Se tavalesc in faina amestecata cu piper, marar uscat si praf de mustar.Cu o pensula se pune suc de ...
Complexitate: Medie
Durata: 30 minute
Mancare de mazare galbena uscata cu carne de porc
Mod preparare: Se spala mazarea bine, bine ca sa se desprinda cojile de pe boabe. Cand nu se mai desprind coji, se pune apa calduta si se lasa la muiat pana dimineata. Se curata ceapa si se toaca marunt. ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Pollo italiano si cartofi cu rozmarin
Mod preparare: Pieptului de pui i se face un buzunar in lungul acestuia si se aseaza cascavalul, rondelele de rosie si ciupercile taiate fasii. Se condimenteaza cu sare, piper si busuioc. Se unge cu ulei s ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Macrou la gratar in saramura picanta
Mod preparare: Se curata pestele si se coace pe gratar. Separat, se fierb 2 l de apa in care se adauga ardeii capia taiati bucatele, rosiile taiate cuburi, ardeii iuti taiati feliute si amestecul de condimente ...
Complexitate: Medie
Durata: 40 minute