Retete culinare din categoria Mancaruri

Rulada cu spanac si cabanos
Mod preparare: Faceti un aluat putin mai gros decat cel de clatite din ouale crude, faina, lapte in care adaugati condimentele pentru gratar, curry, sare, piper si daca mai trebuie, putina apa.Intr-o tigaie ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Pui in sos de soia
Ingrediente: pulpe, bacon, sos de soia, unt, patrunjel, piper,
Mod preparare: Se spala pulpele de pui, se sterg cu un servet de bucatarie si se taie cubulete.Intr-o tigaie se pune untul la topit si se adauga bucatile de pui.Se rumenesc putin si apoi se adauga bacon-ul taiat ...
Complexitate: Medie
Durata: 25 minute
Chiftelute din peste
Mod preparare: Legumele curatate se fierb in apa cu sare, iar ceapa se inabusa in ulei cu adaos de apa si se lasa sa se raceasca. Pestele, impreuna cu legumele fierte si ceapa inabusita, se trece prin masina ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Snitel cu piure
Mod preparare: Se prepara snitelele avand grija sa fie cat mai egale intre ele. Se prepara piureul si se adauga pe un platou un strat de piure. Se pun deasupra snitelele si se orneaza cu o lingura de piure ...
Complexitate: Medie
Durata: 45 minute
Orez cu pui si curry
Mod preparare: Orezul se fierbe conform indicatiilor de pe cutie,in apa sarata(eu nu-l fierb mai mult de 15 minute), se scurge bine de apa si se caleste in unt topit, iar spre sfarsit se adauga parmezan ras.Separat ...
Complexitate: Medie
Durata: 45 minute
Conopida cu pesmet
Ingrediente: conopida, oua, unt, pesmet, sare,
Mod preparare: Se fierbe conopida in apa clocotita cu sare. Se aseaza intr-o forma, se presara cu ou rascopt dat prin sita si cu pesmet alb prajit in unt. Se da la cuptor. Dupa cateva minute se poate ...
Complexitate: Medie
Durata: 35 minute
File arabesc
Ingrediente: file pui, cascaval, masline, pesmet,
Mod preparare: Se iau de pe pieptul de pasare bucatile de carne taiate in lungime, fleici si se introduce in interiorul fiecarei fleici putin cascaval si masline, taiate bucati, dupa care se ruleaza inr-o hartie ...
Complexitate: Medie
Durata: 35 minute
Plachie de crap cu ceapa
Mod preparare: Se curata solzii si se scot intestinele, se spala repede, se cresteaza dupa numarul bucatilor dorite, se freaca cu putina sare. Se taie ceapa solzisori, se pune intr-o cratita cu 1/2 cescuta cu ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Pui condimentat
Mod preparare: Intr-un bol de portelan, se amesteca sosul de chili, chimenul, usturoiul, zeama de lamaie si jumatate din cantitatea de ceapa. Se cresteaza pieptul de pui pe diagonala si se pune in bol.Se combin ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Peste la cuptor
Ingrediente: peste, unt, ceapa, sare, piper, vin, oua, smantana,
Mod preparare: Intr-o cratita unsa cu unt se pun cepele taiate pestisori, iar pe deasupra pestele curatat si spalat. Se presara sare si piper; se toarna vinul si dupa ce s-a acoperit pestele cu o hartie unsa ...
Complexitate: Medie
Durata: 40 minute