Retete culinare din categoria Mancaruri

Cartofi cu carnati bavarezi
Mod preparare: Intr-o tigaie sau cratita mare se prajeste ceapa taiata marunt si carnatul taiat bucati. Cand sunt numai pe jumatate prajite, se adauga cartofii fierti si taiati in felii groase de 3-4 mm. S ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Marinata de macrou
Mod preparare: Pestele congelat, se curata, se spala si se taie bucati mici, se sareaza. Ceapa se taie pestisori. Separat se amesteca otetul, apa (cat otet, atata apa) si mirodeniile si sarea, dupa gust. ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Caras prajit
Ingrediente: carasi, sare, faina, ulei, lamaie,
Mod preparare: Fiecare caras l-am curatat de mate, i-am spalat bine si i-am lasat la scurs. Apoi i-am dat cu sare. Am pus ulei intr-o tigaie si am pus-o pe foc. In timp ce uleiul se incingea, am ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Miel arabesc cu orez si iaurt
Mod preparare: Se fierbe carmea de miel in apa multa deoarece vom pastra supa.Carnea se firbe pana se dezoseaza cu usurinta.In supa ramasa se adauga iaurtul si se omogenizeaza bine.Separat se fierbe orezul, de ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Aripioare cu smantana
Mod preparare: Aripioarele se curata bine, se spala si se pun la fiert.Se fierb in apa rece, se spumeaza, se adauga ceapa taiata marunt, morcovul taiat rondele, rosiile taiate marunt si condimentele.Lasati sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Macrou cu ciuperci
Mod preparare: Pestele il tai, il cureti etc.Ciupercile (champignons) le tai sferuri, ceapa o tai felii, usturoiul il cureti.Acum, eu am pus in tava cu putin ulei ciupercile, ceapa si usturoiul. Ele lasa apa ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Carnati in foi de placinta
Mod preparare: Taiati carnatii in bucati de 10-12 cm lungime. Crestati-i in 4 la capete, cam pe lungimea de 1 cm. Suprapuneti foile de placinta cate 3 ungand cu ulei intre ele cu o pensula de patiserie, ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Ostropel  de pui
Mod preparare: Pulpele se sareaza si pipereaza.In putin ulei de masline se pun la prajit sub capac pana se rumenesc.Dupa ce s-au rumenit se adauga vin alb si se lasa asa pana se evapora.Le soatem din cratita si ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Tuslama de burta
Mod preparare: Se fierbe burta spalata bine, taiata bucati impreuna cu zarzavatul si sare ca orice supa, reducand zeama la 1/4 . Cand este fiarta, se asaza bucatile intr-un castron si se acopera cu un sos ...
Complexitate: Medie
Durata: 2 ore
Orez prajit cu legume chinezesti
Mod preparare: Orezul se spala bine (in cel putin 3 ape) si se prajeste in unt pana capata o culoare galbuie. Se adauga sos de soia si apa fiarta in prealabil cu vegeta. Se prajeste ceapa taiata marunt cu ...
Complexitate: Medie
Durata: 40 minute