Retete culinare din categoria Mancaruri

Fasole verde cu carne  vita
Mod preparare: Bucatile de carne se sareaza si se inabusa impreuna cu ceapa in ulei si 100 ml de apa. Se adauga apa fiarta sau apa in care a fiert fasolea.Cand carnea e aproape fiarta, se adauga faina dizolvata ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Rulada de carne
Mod preparare: Intrun castron amestecam foarte bine carnea, ouale, cartoful curatat, spalat, dat pe razatoarea mare, ceapa curatata, taiata marunt, ustroiul taiat marunt, painea inmuiata in apa si stoarsa foarte bin ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Macrou pane
Ingrediente: macrou, sare, faina, oua, mustar, sos de soia,
Mod preparare: Fileul de macrou se potioneaza. Se prepara un sos bechamel din faina, ou, mustar, sare si sos soia. Se trece fileul prin faina apoi prin bechamel si se prajeste in baie de ulei.Se scoate si ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Ciuperci cu sos de smantana
Ingrediente: ciuperci, smantana, oua, unt, lamaie, sare, piper,
Mod preparare: Se curata ciupercile, se spala, se taie cotoarele si se sareaza. Se aseaza intr-o cratita unsa cu unt. Se dau la cuptor 20 minute si cind se scot se acopera cu smantana sau cu sos de smantan ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Cartofi speciali
Mod preparare: Cartofii se spala bine cu tot cu coaja si se taie in doua pe lung. Pe gratarul din cuptor se pun cei 4 cartofi taiati in doua iar peste ei se adauga unt. Se lasa la copt 25 de minute.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Macrou cu sos de rosii la cuptor
Mod preparare: Pestele se curata, se spala si se sareaza cam cu o ora ininte de preparare. Ceapa, morcovul taiate rondele, telina rasa pe razatoarea mare se calesc in ulei. Se adauga rosiile taiate rondele ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Orez cu creveti
Mod preparare: Reteta este simpla, rapida si foarte sanatoasa, pastrand in intregime nutrientii din alimente.Crevetii se pot inlocui, daca doriti, cu bucati de file de peste, mai ales cu carne alba.Se amesteca ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pulpa de miel umpluta
Mod preparare: Se alege pulpa din spate, se curata de pielita si se scoate osul. Se desface cit mai plat, se da cu putina sare, se acopera cu tocatura intinsa in strat egal, apoi se ruleaza pulpa, se leaga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Fasole boabe la cuptor
Mod preparare: Fasolea se alege, se spala si se pune la inmuiat in apa cu sare cu 12 ore inainte de a o gati. Se pune la fiert in apa rece si se schimba apa de fiert de 3 ori punandu-se de fiecare data apa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Bulete de carne
Mod preparare: Se toaca carnea, se amesteca cu patrunjelul si frunzele de menta tocate, sarea, piperul, migdalele date pe razatoarea mica. Se formeaza bulete de marimea unei prune, care se dau prin faina si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora