Retete culinare din categoria Mancaruri

Ghiveci
Mod preparare: Se spala se curata se toaca legumele.Se pun toate ingredientele intr-un vas la, fiert.Se potriveste de sare, se asezoneaza cu patrunjel verde tocat.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pui rapid cu cartofi
Ingrediente: pui, cartofi, usturoi, sare, piper,
Mod preparare: Se spala puiul, se portioneaza, se condimenteaza.Cartofii se curata, dupa care se taie feliii. Puiul si cartofii se pun intr-un vas jena. Nu se adauga ulei si nici apa.
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Cartofi frantuzesti
Ingrediente: cartofi, oua, smantana, unt, pesmet, sare,
Mod preparare: Cartofi de marime mijlocie, bine curatati si ne curatati de coaja se fierb acoperit cca 30 min, in apa clocotita cat sa-i cuprinda. In apa se pune o lingurita de sare ca sa nu se sdrobeasca. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Pui cu sparanghel
Mod preparare: Puiul se va taia bucati, se aseaza intr-un vas cu capac.Se condimenteaza si se introduce la cuptor 15 minute, dupa care se adauga ceapa tocata marunt, sparanghelul, sucul de rosii, usturoiul si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Andive cu parmezan
Ingrediente: andive, unt, smantana, parmezan, sare,
Mod preparare: Andivele se curata, se spala si se fierb in apa clocotita cu sare. Dupa ce au fiert, se scurg si se aranjeaza intr-o forma unsa cu unt, in straturi alternative de andive, smantana, parmezan ras, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Risotto cu ciuperci
Mod preparare: Ciupercile se curata, se spala si se taie felii nu foarte subtire. Intr-o oala cu peretii neadezivi (teflon)se pun ciupercile si se acopera. Astfel se vor fierbe la abur in propriul suc si ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Peste la cuptor cu sos de marar
Mod preparare: Pestele se spala si se zvanta de apa.Ungeti o tava de copt cu o lingura de unt topit si asezati pestele.Amestecati smantana, restul de unt topit, ceapa, mararul uscat, sarea, cimbrul si piperul si ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Rulada cu varza rosie
Ingrediente: varza rosie, sare, otet, oua, piper, mustar,
Mod preparare: Se curata varza si se stropeste fiecare frunza cu apa sarata, in care s-a diluat putin otet. Se da prin masina de tocat salamul, apoi se amesteca tocatura cu oul, painea muiata in apa si bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Chiftele
Mod preparare: Usturoiul si ceapa le toci si le adaugi la carnea tocata pui condimentele sare, piper, cimbru, menta painea o storci bine de apa si o adaugi peste carne pui si cele 2 oua pui si ulei de masline si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Orez cu legume
Mod preparare: Ceapa se spala, se curata si se toaca marunt. Intr-o tigaie punem ulei si sotam usor ceapa. Adaugam legumele mexicane si lasam la inabusit. Cand acestea s-au inmuiat, punem intr-o ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute