Retete culinare din categoria Mancaruri

TOCANITA DE CARTOFI CU CARNAT AFUMAT
Mod preparare: Se caleste carnatul, ceapa, apoi se adauga cartofi sa fiarba si rosia catre sfarsit. Dupa ce se trage de pe foc se adauga patrunjelul.
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Spanac picant cu branza topita
Mod preparare: Se spala spanacul in 2-3 ape, se scurge bine si se pune la calit in ulei, intr-o tigaie antiaderenta, impreuna cu concentratul. Frunzele de spanac se lasa intregi. Se caleste spanacul 3-4 ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute
Mancare de gutui
Mod preparare: Ceapa si ardeiul rosu se taie marunt, se topesc doar 1-2 minute in 2 linguri ulei de masline, deasupra se pune carnea si 100 ml apa, se face focul mic si se lasa sa fiarba acoperit, se mai adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Cartofi frantuzesti
Ingrediente: oua, smantana, lapte, unt, telemea, cartofi,
Mod preparare: Se curata cartofii de coaja fiind noi si se fierb nu prea tare, iar ouale se fierb 15 minute, dupa care se pun in apa rece si se decojesc. Intr-un vas termorezistent se pune pe fundul lui un stra ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 15 minute
Gogosele de cartofi
Ingrediente: cartofi, oua, sunca, grasime, lapte, faina, sare,
Mod preparare: In laptele fiert si racit se dizolva drojdie de bere. Se amesteca apoi cu putina faina, se adauga cartofii fierti si dati prin masina de carne, sare, 1-2 oua. Se framinta bine si se face o ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mancare de curcan cu ciuperci
Ingrediente: curcan, ciuperci, ulei, unt, faina, ceapa, sare, piper,
Mod preparare: Bucatile de carne de curcan se spala si se inabusa intr-un vas cu ulei cu putina supa. Se adauga apa pentru fierbere, cat sa acopere carnea. Ceapa curatata, spalata, taiata marunt se pune ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Muschi de vita cu legume la cuptor
Ingrediente: muschi, mazare, morcovi, ceapa, praz, piper, unt, sare, ulei,
Mod preparare: Carnea de vita in prealabil se fierbe aproximativ 30 minute pentru a se inmuia deoarece este mai atoasa, dupa care se scoate si se lasa in asteptare. Legumele se spala, se curata se taie, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Scrumbie umpluta cu leurda la gratar
Ingrediente: scrumbii, leurda, marar, lamaie, sare, piper, rozmarin,
Mod preparare: Fiecare scrumbie se cresteaza pe interior, pe langa coloana, pe toata lungimea, (fara sa fie taiata si pielea pe exterior)si se sareaza usor;Umplutura:2 lamai se curata de coaja si se taie marunt,&nbs ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Coltunasi cu carne
Mod preparare: Carnea, impreuna cu ceapa taiata marunt, se trece de 2 ori prin masina de tocat, apoi intr-o tigaie, se caleste untdelemn, cu 1/2 lingurita de sare si piper, acoperite, circa 30 minute, la foc mic, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ciualama de ciuperci
Mod preparare: Se taie ceapa fideluta si se pune la prajit, dupa ce a prins culoare maronie se adauga ciupercile taiate feliute.Se adauga apa si se lasa sa fiarba 15.Intre timp se amesteca smantana cu faina si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute