Retete culinare din categoria Mancaruri

Mancarica  de vinete
Mod preparare: Coaceti vinetele si puneti-le la scurs dupa care tocati-le pana devin piure. Intr-o tigaie se pune jumatate din ulei apoi se adauga ceapa taiata foarte marunt, lasati sa se prajeasca putin ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ardei umpluti cu vinete
Ingrediente: vinete, ardei grasi, ou, ulei, sare, piper, mujdei,
Mod preparare: Se spala ardeii si se curata de seminte. Se taie in jumatati pe lung. Din vinete se face o salata obisnuita. Se potriveste salata de sare, piper, se adauga mujdeiul, apoi se combina cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Bile din somon la cuptor
Mod preparare: Dau somonul pe robot, adaug celelalte ingrediente.Ceapa calita sa fie racita. Modelez bile (cu mana umezita in ulei), le asez in tava tapetata cu hartie de copt sau folie de aluminiu, dau la ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Pui cu sos de rosii
Mod preparare: Pulpele de pui se spala,se zvanta,se portioneaza si se fierb inabusit in unt.Rosiile se spala, se taie bucati, se pun la fiert in putina apa rece cu un praf de sare.Dupa ce au fiert se trec prin sita, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Piept de pui
Mod preparare: Morcovul si telina se curata si se taie bastonase, subtiri de 0.5 cm. Ardeii se taie cuburi mari, ceapa julien. Pieptul de pui se bate, se sareaza si se pipereaza. Se prepara un sos ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ficatel de pui
Ingrediente: ficat de pui, faina alba,
Mod preparare: Se spala ficatelul de pui si se curata.Se da prin fiana alba si se pune la prajit in ulei fierbinte pana se formeaza o crusta rumenie pe o parte si pe cealalta.Se scot cu o paleta, se presare sarea ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Cartofi cu ciuperci la cuptor
Mod preparare: Se curata cartofii si se taie rondele subtiri.Ciupercile se taie feliute.Ceapa verde se taie oblic.Intr-un vas yena, uns cu ulei de masline se pune un rand de cartofi unul de ciuperci si altul de ceap ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ceafa de porc cu garnitura de ciuperci si cartofi
Mod preparare: Ceafa se bate, se pipereaza, se sareaza si se pune la fript intro tigaie teflonata. Se prajeste pe ambele parti.Intre timp, se curata ciupercile, se taie bucati, se pun in tigaie cu putin ulei, ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Lazania cu mamaliguta
Mod preparare: Se taie marunt o ceapa si 2 catei de usturoi si se calesc in putin ulei. Cand sunt aurii, se adauga carnea, amestecandu-se continuu si se tine pe foc pana isi schimba culoarea si se desface in ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Peste alb, in camasa de branza
Mod preparare: Se spala fileurile de peste, se usuca, se stropesc cu sucul de lamaie, sosul picant si otetul, se presara cu sare, piper si se baga 15 minute la frigider.Se bat bine ouale intr-o farfurie adanca. ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute