Retete culinare din categoria Mancaruri

Ciuperci cu branza si sos de smantana
Mod preparare: Se spala si se usuca ciupercile. In prealabil se scot cozile, care se toaca marunt. Se pune intr-o cratita potrivita untul; cand se incinge, se pun palariile ciupercilor cu lamelele in sus. ...
Complexitate: Mica
Durata: 10 minute
Gulas cu galuste
Mod preparare: Se taie 1 kg de carne in bucati potrivite si se pune sa se rumeneasca cu o lingura de untura. Se adauga 3-4 cepe taiate felii subtiri. Se amesteca din cand in cand, ca sa nu se arda ceapa. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
FRUCTE DE MARE CU LEGUME SI CURRY
Mod preparare: Fructele de mare se fierb 10 minute in apa cu sare si condimente.Dovleceii se spala si se curata si se taie marunt.Ceapa se toaca marunt.Spanacul se spala, se curata si se opareste.Rosiile se spala ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cartofi prajiti cu marar
Mod preparare: Curatam cartofii, pe cei mai marisori ii taiem in doua si cand uleiul este bine incins, punem cartofii la prajit, pentru 15'. Ii scoatem cu o paleta, ii asezonam cu sare si mult patrunjel verde. ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Ciulama de ciuperci
Ingrediente: ceapa, cartof, smantana, ciuperci, piper, sare,
Mod preparare: Cartoful se pune la fiert cu putina sare.Ceapa se caleste pana devine aurie, apoi se scoate separat.In uleiul unde am calit ceapa se adauga ciupercile.Cartoful fiert si ceapa se zdrobesc cu furculita ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Iahnie de fasole uscata
Mod preparare: Fasolea uscata, aleasa si bine spalata, se pune din ajun sa se moaie in apa rece. A doua zi se pune la fiert, dupa primul clocot se schimba apa cu alta fierbinte si se pune din nou la fiert, o ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Chilli con carne
Mod preparare: Ceapa tocata se caleste citeva minute in ulei. Se adauga carnea tocata si usturoiul presat si se lasa 15 minute pe foc.Se condimenteaza carnea cu sare, piper, oregano, chimen, se adauga ardeiul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Saramura de peste cu maioneza
Mod preparare: Pestele se viscereaza si se decapiteaza. Se curata de solzi, aripioarele inotatoare si oasele mari apoi se taie pe transversala si se presara cu sare grunjoasa. Se frige pestele pe gratarul ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Mancare de dovlecei cu boia
Ingrediente: dovlecei, marar, sare, piper, boia, bulion, ceapa, ulei,
Mod preparare: Cureti dovleceii de coaja si samburi si ii tai cubulete. Tai ceapa cat mai marunt, o calesti in ulei, adaugi dovlecelul si sarezi dupa gust. Dupa ce s-au calit toate circa 15 minute, torni ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Risotto cu ciuperci
Mod preparare: Puneti untul, uleiul, prazul si usturoiul intr-un vas de iena. Acoperiti cu o folie si lasati in cuptorul cu microunde, la temperatura mare, timp de 5 minute.Puneti orezul peste amestecul din vas ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute