Retete culinare din categoria Mancaruri

Placinta cu ciuperci
Mod preparare: Pentru blat se framanta toate indredientele si se lasa sa creasca, iar pana atunci se tau toate indredientele pt compozitie.Intr-o tigaie cu ulei se pune carnatul si se parjeste putin. Separat ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
VARZA DE BRUXELLES LA CUPTOR
Mod preparare: Varza de Bruzelles se curata si se fierbe cu grija in apa cu sare si seminte de chimen.Se strecoara si se aranjeaza intr-un vas de yena us cu ulei de masline si tapetat cu pesmet in straturi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cartofi bavarezi
Mod preparare: Cartofii se fierb in coaja, se curata si se taie rondele. Intre timp, se amesteca cu telul smantana si cascavalul, se condimenteaza cu putina sare si cu ceapa rosie razuita si se adauga carnatii ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
VINETE GATITE CA IN GRECIA
Mod preparare: Se curata vinetele, se taie pe lungime (ies 16 buc), se sareaza si se lasa la scurs.Apoi se trec prin jet de apa rece, se sterg foarte bine, iar apoi se prajesc in ulei pe ambele parti.Se scot pe un ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
PASTAI VERZI CU BULION
Ingrediente: pastai, sare, ceapa, ulei, bulion, apa, patrunjel, faina,
Mod preparare: Ceapa taiata marunt se pune la prajit in ulei oala sub presiune. Se adauga pastaile, spalate si rupte in doua, apoi apa. Se lasa sub presiune la foc mediu 10 minute. Se deschide oala ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Varza pane
Ingrediente: varza, ou, piper, faina, ulei,
Mod preparare: Se fierbe varza in apa sarata, se lasa sa se raceasca, se taie in felii groase de un deget, se bat ouale, se adauga piper. Feliile de varza se tavalesc in faina alba si se dau in oul batut.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Gaina umpluta
Mod preparare: Se curata si se goleste gaina cu atentie sa nu se rupa pielea. Se face o tocatura trecand de doua ori prin masina carnea de porc, carnea de vitel, sunca, slanina si ficatul gainii. Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Cartofi cu bacon
Mod preparare: Se taie baconul bucatele mici, se pune la prajit cu uleiul, cand e pe jumatate prajit se adauga cartofii taiati cubulete, se lasa sa se prajeasca si ei timp de 3 min. dupa care se adauga o ceasca de ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Sarmale
Mod preparare: Calesc ceapa, adaug morcovul, orezul, pasta de tomate. Adaug carnea tocata, condimentez. Varza o las la inmuiat 2 ore. Impachetez sarmalele, le asez intr-o oala pe fundul careia asez o ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute