Retete culinare din categoria Mancaruri

FICATEI DE PUI CU MAMALIGUTA SI SMANTANA
Mod preparare: Ceapa se spala, se curata si se toaca marunt, ficateii se tin in apa rece circa o jumatate de ora pentru a iesi sangele din ei apoi se spala si se scot intr-o sita sa se scurga, intr-o oala se pune ap ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ceafa de porc cu usturoi la cuptor
Mod preparare: Se bate un pic ceafa de porc. Intr-o farfurie se amesteca usturoiul pisat, cu ulei, sare, piper si boia. Se unge carnea bine cu compozitia de usturoi obtinuta. Se lasa sa stea cam 20 mi ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Orez cu dovlecei si rosii
Mod preparare: Se-ncinge cuptorul la 180gr.. Se spala orezul, se scurge si se zvanta cu hartie absorbanta.Se rumeneste ceapa intr-o forma termorezistenta impreuna cu 25 g de margarina si se prajeste pana ce ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Sote de spanac
Ingrediente: spanac, unt, sare,
Mod preparare: Se alege spanacul, se indeparteaza coditele prea groase.Se spala bine in mai multe ape, apoi se pune la fiert in apa clocotita si sare.Dupa ce a fiert bine, se strecoara. 
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pui pane rece
Mod preparare: Se amesteca intr-o farfurie mai mare faina cu boiaua de ardei si se condimenteaza puternic cu sare si piper. Separat, se bat ouale intr-un castron, iar pe o alta farfurie se pune pesmetul.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Pulpe de pui la cuptor
Mod preparare: Se spala si se zvanta pulpele de pui si se introduc crengutele de cimbru intre piele si carne (pielea poate fi fixata, eventual, cu scobitori).Se freaca pulpele cu sare si piper. Lamaiile se ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Cartofi alsacieni
Ingrediente: cartofi, costita, eapa, usturoi, unt, sare, piper,
Mod preparare: Cartofii se taie felii mici. Intr-o cratita mare cu capac se rumenesc in unt feliile subtiri de slanina, ceapa si usturoiul tocate. Cand totul ajunge sa prinda culoare, se adauga cartofii. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
CIOCANELE DE PUI CROCANTE
Mod preparare: Ciocanelele de pui se spala,se zvanta (adica se sterg cu hartie de prosop) si se tavalesc prin mustarul amestecat cu faina Cand uleiul e incins bine se pun la prajitSunt delicioase pentru ca ies ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Peste la cuptor
Mod preparare: Se curata pestele, se spala bine, iar in interior se adauga mazarea, fasolea verde, usturoiul, si condimentele. Se pune in tava inconjurat de un pat de cartofi taiati felii. Se adauga ulei s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ficatei de pui cu varza acra
Ingrediente: ficat, ulei, crutoane, varza, chimen,
Mod preparare: Se incinge uleiul, se prajesc ficateii, se sareaza, se pipereaza si se tin la cald. In aceeasi tigaie se rumeneste franzela taiata cubulete. Intre timp, se incinge varza (fara grasime), se ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute