Retete culinare din categoria Mancaruri

Mancarica de pui cu tarhon si rosii
Mod preparare: Se portioneaza puiul si se fierbe in apa cu sare. Dupa ce a dat intr-un clocot, se scot bucatile de pui (zeama nu se arunca) si se prajesc in uleiul incins. Dupa ce s-au rumenit, se scot intr-un ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Varza calita
Mod preparare: Varza se inabusa in 100 g de untura. Se adauga piper, foi de dafin si se introduce la cuptor cca 40 min.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Iahnie de telina cu masline
Ingrediente: teline, bulion, zahar, masline, ceapa, faina, ulei, sare,
Mod preparare: Se curata si se taie telinele felii, apoi se prajesc. In uleiul ramas se rumeneste ceapa taiata marunt, cu putina faina. Se adauga bulionul desfacut cu putina apa. Dupa ce a fiert 10 ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
PERISOARE DIN PIEPT DE PASARE CU SUC DE ROSII
Mod preparare: Carnea se trece de 2 ori prin masina de tocat, impreuna cu ceapa si franzela.La tocatura se adauga oul intreg sau albusurile, faina, 1/2 lingurita sare fina, un varf de cutit de piper, o lingurita cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Carpaccio
Mod preparare: Se inveleste carnea cruda intr-o folie de plastic si se tine doua ore la congelator, ca sa se intareasca. Apoi se scoate, se taie felii foarte subtiri (transparente) si se aseaza pe patru farfuri ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Mancare de mazare cu carne de pui
Ingrediente: mazare, piept de pui, ceapa, piper, ulei, marar, sare,
Mod preparare: Mazarea se curata de pastai si se spala. Separat se spala pieptul, se curata de piele, se taie fasii si se pune pe foc sa de-a intr-un clocot luand spuma formata. Intr-o tigaie se pune uleiu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Parjoale cu vin rosu
Mod preparare: Se amesteca intr-un castron cele 3 tipuri de carne, painea scursa si faramitata, mustarul, patrunjelul, ouale, cascavalul, sare si piper.Se amesteca cu mana totul pana vor fi toate ingredientele bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Castraveti murati umpluti
Mod preparare: Se taie castravetii in 2 pe lung,se scobesc de miez si se lasa la scurs. Morcovul si telina se rad si se pun la calit in ulei. Se adauga faina, mazarea, sare, piper, vegeta. Se umplu ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Pilaf cu ciuperci si pui
Mod preparare: Se portioneaza puiul (alegem doar copanele si pieptul), se spala bine si se pune la fiert, apoi se ia spuma. Pastarnacul, morcovii si 1 ceapa se curata si se pun intregi la fiert peste pui.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Gratar din ceafa de porc
Ingrediente: ceafa, vin, ceapa, usturoi, sare, piper, condimente,
Mod preparare: Feliezi ceafa, o lasi la marinat pentr o ora in amestec de vin, sare, condimente dupa placere, ceapa, usturoi. Asezi pe grill sau pe gratar, intorci sa fie rumena uniform pe ambele parti. 
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute