Retete culinare din categoria Mancaruri

Scrumbie proaspata marinata
Mod preparare: Scrumbia se curata de solzi,mate, intestine, se inlatura marginea cozii si capul, se spala, se zvanta si se taie in bucati de cca 2 cm grosime. Se aseaza bucatile de scrumbie intr-o cratita astfe ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pui a la Chilindron
Ingrediente: pui, cartofi, usturoi, cepe, rosii, bulion, ciuperci, vin, sare, ulei,
Mod preparare: Se taie puiul in bucati si se sareaza. Se pregateste o tigaie cu un pic de ulei in care vom praji bucatile de pui. Prajim puiul pe ambele parti (important este ca puiul sa fie crocant, auriu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
DOVLECEL A LA FLORINEL
Mod preparare: Se curata dovleceii de coaja, se dau cu sare si piper, busuioc, oregano si se lasa la rece 30 de minute.Se bat ouale cu restul de sare, piper, busuioc, oregano si se face omleta. Se toaca in mixe ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Tocanita ardeleneasca
Mod preparare: Carnea de porc se spala bine si apoi se taie cubulete.Ceapa se curata se toaca marunt si se pune la calit cu putin ulei, cand aceasta este calita (rozalie) se pune paprika se amesteca si se adauga ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mititei cu piure de cartofi
Mod preparare: Carnea trecuta de trei ori prin masina de tocat se amesteca cu sare, piper, bicarbonat sau sifon si cimbru sfaramat. Separat se prepara un sos de usturoi astfel: se curata usturoiul, se piseaza, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 minute
Ficat de porc pane
Ingrediente: ficat, ou, faina de grau, ulei, piper, sare,
Mod preparare: Ficatul spalat, scurs sau sters, se feliaza si se bate ca si carnea pentru snitel.Trecem fiecare felie prin faina si ou batut cu putin ulei si piper. Prajim in ulei incins, scoatem paneurile pe ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Peste la cuptor cu patrunjel verde
Mod preparare: Se pun la incins 2 linguri de ulei si se calesc ceapa si usturoiul. Se adauga rosiile, sare si piper, se lasa sa fiarba incet circa 5 minute, fara capac.Cand s-au inmuiat legumele, se rastoarna ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ficatei cu sos de rosii
Mod preparare: Ficateii se rumenesc in 2 linguri ulei. Separat, se calesc intr-o lingura rosiile spalate, taiate in bucati mici, bulionul, usturoiul taiat marunt si dupa gust sare si piper. Se lasa sa dea ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Mazare cu carnaciori
Mod preparare: Ardelul se curata,se taie marunt si impreuna cu ceapa curatata si taiata pestisori si cu morcovul curatat si taiat rondele se calesc in putin ulei. Dupa cateva minute se aduga putina apa si se lasa s ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Cartofi in crusta de ierburi
Mod preparare: Tocati marunt toate ieburile sau taiati-le foarte marunt cu o foarfeca. Intr-un vas mai mare, amestecati faina, sarea grunjoasa, ierburile si albusul de ou. Adaugati cate putina apa, pana ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora