Retete culinare din categoria Mancaruri

Mancare de pui cu legume si oua fierte
Mod preparare: Bucatelele de pui se prajesc in unt si se sting cu o cana de vin.Vinetele si ardeii capia se curata si se taie cubulete (mai mari), gogosarii la fel apoi se calesc in unt impreuna.Separat se calesc ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Sarmalute cu branza
Mod preparare: Chifla se moaie in lapte. Varza se opareste. Ceapa se amesteca cu brinza, cimbru , ou, painea stoarsa, fasole, se aseaza pe frunze si se ruleaza sarmalele. Ruladele se pun intr-o cratit ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 m
Ghiveci de legume
Mod preparare: Se curata si se spala legumele.Ceapa se toaca julien si se pune pentru cateva minute in uleiul incins bine, se amesteca si se stinge cu apa calda. Se adauga morcovul taiat rondele, pastarnacul, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Sote de miel cu ciuperci si sos indian
Mod preparare: Carnea curatita, spalata, taiata bucatele potrivite se rumeneste in cratita cu bucata de unt. Se adauga ciupercile spalate, taiate feliute, presarate cu sare si piper, se lasa pe foc, amestecand ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Rulada din piept de pui in glazura alba
Mod preparare: Pieptul de pui se toaca impreuna cu ceapa.Se adauga pesmetul usturoiul pisat impreuna cu sarea si piperul, apoi oul crud.Oaule fierte se taie in sferturi.Se tapeteaza o tava cu hartie de copt care se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Rulada de cartofi cu carne
Mod preparare: Se fierb cartofii in coaja (20 minute), se curata, se zdrobesc cu furculita sau se dau prin masina de tocat cat sunt calzi.Se pun intr-un castron si se framanta putin cu un ou crud, sare, 1 lingurita ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 m
Musaca greceasca
Mod preparare: Incalziti cuptorul la la 250 gradeC.  Prepararea carnii de umplere Incalziti o cratita adanca. Cand se incinge, adaugati carnea tocata si un pic de ulei, daca este necesar. E nevoie ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Peste mediteranean
Mod preparare: Se incinge cuptorul la 200 grade C.Se curata legumele, se spala si se taie marunt. Ceapa curatata se taie in spalturi, cateii de usturoi, in feliute. Se aleg frunzulitele de rozmarin si se ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Peste rasol
Mod preparare: Pestele se curata de solzi, de aripioare si intestine.Se spala (pestele mare se portioneaza). Morcovii si ceapa se curata, se taie felii, se pun la fiert impreuna cu foile de dafin, piperul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pui cu curry
Mod preparare: Se taie pieptul de pui cubulete si se prajeste putin-cca 5 min la foc mare (de preferat intr-un ceaun, sau o tigaie de teflon).Se adauga curry, ceapa taiata marunt, morcovii taiati rondele si telina ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute