Retete culinare din categoria Mancaruri

Placinta cu carne
Ingrediente: foi, vitel, ceape, grasime, unt, ou, sare, piper, nucsoara,
Mod preparare: Se taie carnea bucati, se inabusa cu ceapa taiata felii subtiri, se sareaza. Se stinge cu apa si se lasa sa fiarba inabusit. Cand este bine scazuta, se trece de 2-3 ori prin masina de carne ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Spanac cu chifle
Mod preparare: Spanacul se alege, se spala si se fierbe in apa cu sare pana ce se inmoaie. Se scurge de zeama, se toaca marunt. Chiflele se taie in cuburi mici, se oparesc cu apa in care a fiert spanacul, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ficatei cu mujdei de usturoi si mamaliga
Ingrediente: ficat, ulei, sare, usturoi, rosii, malai,
Mod preparare: Spalam ficatul si il lasam sa se scurga bine de apa. Incingem uleiul si punem ficatul la prajit pana se rumeneste putin si pe o parte si pe alta. Oprim focul si abia apoi presaram sarea ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Orata al forno
Mod preparare: Se curata pestele si se spala bine cu apa, se usuca, se sareaza si pipereaza (afara si inauntru). Taiem cubulete rosia si cartofii. Tocam marunt patrunjelul si usturoiul. Pregatim 2 ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Rosii umplute cu salata greceasca
Mod preparare: Taiati capacul de la rosii, apoi goliti-le cu grija. Puneti ce ati scos din rosii intr-un vas, adaugati castravetele cubulete, maslinele taiate rondele, branza faramitata, 2 frunze de menta tocat ...
Complexitate: Mica
Durata: 5 minute
Friptura de pui cu legume la cuptor
Ingrediente: pui, cartofi, ceapa rosie, rosi, vinete, ciuperci,
Mod preparare: Se spala puiul, se taie bucati si se aseaza in tava cu legumele. Se stropeste cu putin ulei, se adauga 2 cani de apa, condimente pentru pui, usturoi si totul merge la cuptor.
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
PULPE CU SOS DE ROSII
Mod preparare: Ceapa o toci marunt (partea alba si jumatate din frunze) si o pui la calit in putin ulei. Cand s-a inmuiat, adaugi puiul curatat bine.Lasi pe foc pana cand pulpele s-au rumenit frumos, amesteci ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Sardine cu otet aromat si mirodenii
Mod preparare: Curatati bine sardinele, spalati-le sub jetul de apa rece, puneti-le intr-un vas adanc, presarati peste ele sarea si lasati-le sa se marineze 4 ore, la rece.Curatati ceapa si ghimbirul, taiati-le ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Fasole verde
Ingrediente: fasole verde, rosii, usturoi, ceapa, piper, sare,
Mod preparare: Se toaca ceapa marunt, fasolea se spala bine, iar din cateii de usturoi se face un mujdei. Se caleste ceapa, se adauga fasolea verde si se lasa 5 min la foc mic, dupa care se adauga pasta de ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Ciulama
Mod preparare: Ciupercile, curatate si bine spalate, se taie in felii mari si se fierb acoperite, 20 minute, intr-o cratita cu 250 ml apa clocotita, la foc mic, impreuna cu ceapa , pana cand ciupercile se moaie bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 15 minute