Retete culinare din categoria Mancaruri

Crap evreiesc
Ingrediente: crap, ceape, usturoi, sare, piper, lamai, hrean, otet,
Mod preparare: Se curata si se goleste crapul, se taie felii. Intr-o cratita cu putin apa se fierb cepele taiate in doua si usturoiul. Cand acestea sunt fierte, se adauga bucatile de peste, sare si putin ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Cartofi copti cu mujdei de usturoi si nuca
Ingrediente: cartofi fierti, sare, usturoi, ceapa, ulei, nuca,
Mod preparare: Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand s-au fiert, se curata, se taie in jumatati si se pun la copt pe o tabla incinsa, ca sa se rumeneasca.Intre timp, cureti ceapa si o calesti in ulei ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ciulama de pui
Mod preparare: Se prajeste puiul, se adauga ceapa pt calit si se innabuse cu un paharel de apa se lasa 10 min.Se adauga ciupercile din smantana si faina se face un amestec ce se pune peste carne si ceapa.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Rasol de pasare si legume
Mod preparare: Se alege o gaina mare si frumoasa, se curata, se spala si se pune la fiert in apa clocotita. Se ia spuma, apoi se adauga zarzavatul, ceapa si sarea. Gaina fierbe cca 2 ore, daca este batrana ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 15 minute
Cartofi noi cu smantana si cubulete din carne de porc cu sos
Mod preparare: Cartofii se curata si se pun la fiert cu, condimente (sare, piper, rozmarin) dupa gust. Cand au fiert se scurge aproape toata apa, se adauga smantana cu 4 catei de usturoi si se mai lasa sa ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Tortillias
Ingrediente: cartofi, ulei, ou, ceapa, sare, piper,
Mod preparare: Se taie cartofii pai, se tamponeaza cu un prosop curat si se pun la fiert in uleiul fierbinte, cu foc mic, in vas acoperit. Cand se pot sfarama cu furculita, se iau la o parte, se scot din grasim ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mazare cu ciuperci
Ingrediente: mazare, ciuperci, ceape, bulion, mar, delikat, sare, piper, ulei,
Mod preparare: Intr-o cratita se caleste ceapa si ciupercile taiate rondele cu putin ulei impreuna cu condimentele. Dupa ce se calesc putin se adauga mazarea, peste care se adauga apa si se lasa la fiert la ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Biban de mare prajit
Ingrediente: biban, lamai, piper, porumb, faina de grau, ulei, sare,
Mod preparare: Bibanul curatat,spalat,sters cu un prosop de hartie, se stropeste cu zeama de lamaie,se lasa 10 minute la rece.Amestecam faina de grau cu cea de porumb, sare, piper dupa gust.Trecem pestele prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Crap cu arpagic
Mod preparare: Se opareste arpagicul curatat, se prajeste in cratita cu ulei, se adauga o lingura buna de faina, se stinge cu un pahar mare de vin, se mai adauga piper, sare, usturoi pisat, 1/2 foaie de dafin, ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Stiuca la gratar
Ingrediente: stiuca, unt, sare, zeama de lamaie,
Mod preparare: Stiuca se curata si se fierbe in cateva clocote la foc incet, apoi se scoate si se frige la gratar. Se ia cu grija, sa nu se sfarame.
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute