Retete culinare din categoria Mancaruri

Peste columbia
Mod preparare: Se prepara o marinata din sucul de la un lime putin ulei de masline si condimente, pestele se da cu sare si piper si se lasa 20 de min. Dupa care se pune in marinata si se mai lasa 30 de min ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Ficatei de pasare cu  legume
Mod preparare: Dupa ce s-a spalat bine ficatul se lasa la scurs. Separat, se calesc in untedelemn ceapa tocata marunt impreuna cu ardeiul gras si cu usturoiul. Se pune ficatul cu toate legumele calite in ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Saramura aromata cu usturoi
Mod preparare: Pestele se curata, se spala, se sareaza si se frige pe un gratar sau o plita presarata cu sare. Se prepara un sos din suc de rosii, mujdei de usturoi, ulei, cimbru, piper si sare. Acest sos ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Pilaf cu pana de somn sarat
Ingrediente: orez, peste, ulei, sare, piper,
Mod preparare: Se desareaza pestele. Se inabusa orezul cu ceapa taiata marunt in ulei si cu putina apa. Cand orezul este pe jumatate fiert, se adauga pestele si se lasa sa mai dea cateva clocote pana ce ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Somon la cuptor, cu cartofi prajiti si salata Rucola
Mod preparare: Dupa ce am spalat si curatat pestele il bagam la cuptor, pentru 30 de minute. In acest timp curatam si pregatim cartofii pentru prajit. Incingem 300 ml ulei de palmier nehidrogenat, intr-un ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Carnati
Mod preparare: Se trec de doua-trei ori prin masina de tocat carne grasa de la gatul porcului, pulpa si muschi in parti egale. Se adauga bucatile mici de slanina tocata, usturoi pisat, sare, piper, mirodenii. ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Pui de balta sotati cu busuioc
Mod preparare: Puii de balta condimentati se dau prin faina si se prajesc in ulei. Intr-un wok se prajesc ardeii taiati solzisori cu putin ulei de arahide sau susan (este mai bun de susan pentru bucataria ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Pui cu masline
Ingrediente: patrunjel, piper, sare, apa, ulei, masline, usturoi, ceapa, pui,
Mod preparare: Se transeaza puiul. Intr-o cratita se pune ulei (2 linguri) apoi ceapa taiata feli, usturoiul taiat marunt, morcovul taiat cubulete mici, puiul, sarea, piperul, apa sa acopere carnea. Se acopera ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Bukhari (specific arab)
Mod preparare: Ceapa, taiata pestisori, se pune la calit,in ulei de masline.Apoi, se pune usturoiul.Dupa ce si usturoiul e calit, putin, se pune puiul.Dupa ce puiul are culoare albicioasa, se pune piper si se lasa, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Gulii gratinate
Mod preparare: Se curata guliile, se taie felii subtiri. Se oparesc 2min in apa cu sare. Se curata firul de ceapa verde, se spala si se taie inele subtiri. Se preincalzeste cuptorul, la 200gr. C.Se ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute