Retete culinare din categoria Mancaruri

Chiftelute albe  cu sos alb
Mod preparare: Cartoful se curata si se da prin razatoarea mica la fel si ceapa.Se amesteca carnea cu cartof ou, orez, ceapa si verdeturile tocate marunt.Se condimenteaza si se face din aceasta compozitie niste ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Saramura de peste
Mod preparare: Pestele se curata de solzi si intestine, se spala, se scurge, apoi se frige pe un gratar incins, uns cu grasime, pe ambele parti, pana se patrunde bine in interior. Saramura se pregateste cu apa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Varza rosie calita
Mod preparare: Varza curatata se toaca cat mai fin, se freaca cu sare, se adauga uleiul si se pune intr-o oala la foc mai tare pana incepe sa sfaraie. Se amesteca bine si dupa aprox. 7-8 minute adaugam apa cat ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Cartofi
Ingrediente: cartofi, cepe, usturoi, ulei, marar, piper negru, sare,
Mod preparare: Cartofii se spala, se fierb cu coaja, se racesc, se curata, se taie felioare, se sareaza li se prajesc putin in ulei. Apoi se amesteca cu ceapa prajita aparte, se prepara cu piper, se drege cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Varza cu costita la cuptor
Ingrediente: varza, costita, mar, faina, bulion, rosii, foi, cimbru, piper, boia,
Mod preparare: Se pune varza taiata marunt cu sare intr-un bol si se lasa o jumatate de ora. Se pune la fiert cu apa cat sa o acopere, pana se inmoaie, aproximativ o ora.Intre timp se prajesc costitele in doua ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Salau polonez rapid
Ingrediente: salau, zarzavaturi, cartofi, sos,
Mod preparare: Salaul curatat si spalat se taie felii late si se fierbe impreuna cu zarzavatul, ca la pestele inabusit. Dupa aceea se prepara un sos de oua si unt. Bucatile de peste fiert se pun pe un ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Lamai umplute cu sardele si marar verde
Mod preparare: Curatati bulbul de fenicul (telina) si taiati-l mai intai lamele si pe urma cubulete. Taiati lamaile la baza, ca sa stea in picioare, decupati-le la capatul celalalt capacelul si scobiti-le miezu ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Ciolan afumat fiert in bere
Mod preparare: Intr-o oala cu apa fierbinte oparim 40-50 minute ciolanul. Aruncam prima apa in care a fiert ciolanul si pregatim oala pentru o noua fierbere in care punem: ciolanul, sare, piper, 2-3 foi dafin, ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore si 30 minute
Paste cu legume mexicane, pui si ciuperci
Mod preparare: Se taie puiul cubulete mici, prazul se toaca marunt; cipercile se taie bucati mari si groase. Se pun impreuna la calit in ulei de masline sansa. Se adauga vinul, sarea, piperul si chilli. ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
File de somon in verde
Mod preparare: Intr-o tava de iena asezati fileuri de somon, condimentati cu arome pentru peste, ulei evo si punetile la decongelat in microunde putere medie (400) timp de 30 minute, daca sunt congelate, 15 minute ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute