Retete culinare din categoria Mancaruri

Ciuperci pane cu sos de smantana si marar
Ingrediente: ciuperci, ou, faina, pesmet, smantana, ceapa, marar, sare, piper,
Mod preparare: Se curata ciupercile, se separa coditele si se fierb in apa cu sare. Dupa ce s-au patruns se scurg si se lasa la racit. Palariile ciupercilor se dau prin faina, ou si pesmet si se prajesc ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Friptura de berbecut
Mod preparare: Se curata usturoiul si ardeiul se taie fasii subtiri.Carnea de berbecut dupa ce a fost curatata si spalata bine, se pune intr-o cratita sau tava unsa cu putin ulei. Pulpa se sareaza si pipereaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Pangasius cu ciuperci si stafide
Mod preparare: Fileu de pangasius se taie in bucatele mai mici (4-5). Se sareaza si se pipereaza si dupa ce sta un sfert de ora la frigider se da fiecare bucatica prin faina. Cat timp pestele sta la ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Ghiveci de toamna
Mod preparare: Curatim toate legumele.Punem la foc o cana de apa + o lg de ulei.Tocam ceapa si morcovul si punem la foc,apoi adaugam si fasolea tocat marunt.Adaugam o cana cu apa, apoi punem ardei taiati fasiute si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ghiveci cu carne de vaca
Mod preparare: Se taie carnea in bucati potrivit de mari.Se prajeste in untura pana incepe sa se rumeneasca.Se adauga sare si apa calduta cat sa cuprinda carnea. Se lasa sa fiarba la foc mic, acoperit, 1 ora, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Pastrav in smantana
Ingrediente: peste, smantana, ceapa, sare, malai, marar, patrunjel,
Mod preparare: Se pune smantana intr-o cratita si cand incepe sa fiarba, se potriveste de sare (dupa gust) si se adauga ceapa tocata marunt. Se adauga malai (in ploaie) pana se ingroasa, amestecandu-se mereu. ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Rulouri de carne de vitel
Mod preparare: Se taie carnea felii mai multe patrate si se bat ca snitelul. Se umplu cu tocatura din aceeasi carne sau din mai multe feluri de carne, la care se adauga franzela inmuiata bine in lapte, verdeata ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Praz la cuptor
Ingrediente: praz, lapte, branza telemea, unt, faina, piper, sare,
Mod preparare: Se curata prazul si se spala, apoi se taie in bucati de 5 - 6 cm lungime. Bucatile se fierb in apa clocotita cu sare. Cand s-au inmuiat se pun intr-o tava de iena tapetata cu unt.  ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Piept de pui cu smantana si vin dulce
Mod preparare: Se spala carnea, se zvanta, se sareaza si se pipereaza. Ceapa si usturoiul se curata si se taie rondele si feliute. Se desprinde putin pielita de pe carne si se introduc sub ea cateva felii ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Pilaf de orez cu legume
Mod preparare: Curatati puneti la fiert intr-un litru de apa morcovul, dovlecelul, ceapa si concentratul de pui/legume. Lasati sa fiarba la foc mic, cu capac, 20 de minute.Intre timp puneti la calit intr-o ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute