Retete culinare din categoria Mancaruri

CARTOFI FOARTE AROMATI (DE POST)
Mod preparare: Curatam cartofii si ii dam la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt fierti pe jumatate ii punem intr un vas pentru cuptor, adaugam maslinele tocate, uleiul, usturoiul zbrobit si necuratat, ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Risotto cu dovleac
Mod preparare: Intr-o cratita se pune uleiul de masline si o ceapa la rumenit, se adauga orezul si se lasa cateva minute sa se prajeasca. Se adauga jumatate de pahar de vin alb sec si se lasa cateva minute sa s ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Pui cu busuioc
Mod preparare: Puiul cu busuioc sau Gai Pad Gra Pow este o reteta clasica din bucataria thailandeza si este surprinzator de usor de gatit. Nu va temeti sa folositi ceea ce poate parea o cantitate mare de frunze ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Tochitura din organe, cu sos
Mod preparare: Rinichii se taie pe lungime si se curata de uretra (tot ce este alb in interior)si se fierb. de asemenea si de la inima se indeparteaza grasimea, si se fierbe impreuna cu limba. (toate sunt fierte can ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Mancare de fasole  verde
Ingrediente: fasole, smantana, unt, marar, sare,
Mod preparare: Se alege fasole cat mai tanara si fara ate. Se curata de varfuri si codite, se spala si repede se pune la fiert in putina apa clocotita cu sare, atat cat s-o acopere.Cand este fiarta si bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Legume a la grecque
Mod preparare: Se curata legumele, se spala si se taie in felul urmator: morcovii, ridichile si dovleceii in doua, pe lung, prazul bucati mai mari, iar conopida se rupe buchetele.Se lasa sa fiarba inclusiv mazarea i ...
Complexitate: Mica
Durata: 25 minute
Mancare de fasole verde
Mod preparare: Ceapa curatata si spalata se toaca marunt si se pune intr-o cratita cu ulei la dinstuit impreuna cu carnea taiata bucatele (eu am folosit 1 pulpa inferioara de curcan), se adauga apa cat este nevoie s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Chiftelute de peste
Mod preparare: Ceapa, cartoful, ardeii se spala si se curata si apoi se taie marunt. Pestele se curata de oase, se spala si se trece de doua ori prin masina de tocat. Se amesteca pestele cu ouale, sarea ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Orez cu lamaie
Mod preparare: Punem untul si uleiul intr-o cratita si calim ceapa, dupa care orezul pana incepe sa capete o culoare maronie, pe rand se adauga concentratul de pui pana ce orezul este fiert. La sfarsit adaugam ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Cartofi noi prajiti cu nuca si pesmet
Ingrediente: cartof, usturoi, nuci, pesmet, ulei, sare,
Mod preparare: Se curata cartofii, se spala si se zvanta intr-un servet. Se dau apoi prin pesmet si se prajesc in ulei incins. Intre timp se curata usturoiul, se piseaza cu putina sare impreuna cu nucile s ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute