Retete culinare din categoria Mancaruri

Piept de pui special
Mod preparare: Se taie pieptul de pui in felii care se condimenteaza dupa gust si se asaza in vasul de iena. Se stropesc cu putin ulei si apa si se dau la cuptor pentru cca. 30 min (pana se rumenesc putin).&nbs ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 15 minute
PIPERCHI DINICATI TARGASITI (ARDEI PRAJIT A LA BUNICA)
Ingrediente: ardei gras, rosii, telemea, ou, ulei,
Mod preparare: Uleiul se incinge intr-un vas destul de adanc, apoi se adauga ardeii curatati, spalati, strecurati si taiati bucati mici.Se amesteca pana se inmoaie, apoi se adauga rosiile curatate, spalate si ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Somon cu sos de piper
Mod preparare: Am inceput prin a hidrata piperul o ora in apa.Apoi, somonul l-am "tratat" cu un amestec de condimente special pentru peste si l-am pus la cuptor pentru cca 30 de minute. Am pus la fiert vinul ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Penne cu ton si masline
Mod preparare: Taiem fin usturoiul si fileuri de peste sarat. Intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de masline distuim 2 minute usturoiul cu pestele. Adaugam concentratul de rosii si putina apa sa se ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Pipote cu smantana
Ingrediente: pipote, sare, vegeta, ceapa, ulei, smantana, faina, marar,
Mod preparare: Se fierb pipotele cu putina sare. Se taie pipotele bucatele mici. Se caleste ceapa in ulei cu putina sare. Se adauga pipotele si se pune putina apa. In alt vas se amesteca smantana ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Chiftelute cu sos de smantana
Mod preparare: Carnea se spala, se zvanta, si se taie bucati.Ceapa se curata, se spala, se taie felii, apoi se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei cu putina apa si se raceste. Cartofii se curata, se spala si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Cartofi cu legume
Mod preparare: Se fierb carofii in coaja, se curata de coaja cand s-au fiert, se taie rondele. Separat se pune apa la fiert si in ea se adauga: otetul, uleiul, vegeta, cubul Knorr, sare, mustarul, piper, foi ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Fleica de porc
Mod preparare: Bati fleica, o treci prin ulei de masline condimentat cu sare, piper, enibahar, cimbru.Asezi carnea pe grillul incins, lasi sa se patrunda si sa se rumeneasca pe ambele parti.Pentru salata: feliezi ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Gomboti( galuste) din paine
Mod preparare: Painea se taie cubulete si se opareste cu laptele fierbinte. Dupa ce s-a racit se adauga celelalte ingrediente. Cu palmele umede se fac gombotii si se fierb 10 minute in supa sau apa cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Mancare de bame cu carne de oaie
Mod preparare: 1. Se spala carnea si se pune impreuna cu ceapa taiata pestisori la calit in 100 ml ulei de masline. 2. Se caleste la foc mic, pana se inmoaie ceapa, iar apoi se adauga 250 ml apa si se lasa la fiert ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute