Retete culinare din categoria Mancaruri

Garnitura de cartofi cu legume
Mod preparare: Se fierb cartofii taiati cubulete, in apa cu o lingura de vegeta, sare si patrunjel intreg. Se strecoara si se pun intr-un vas. Se adauga ulei de masline, patrunjel verde tocat, boia, piper ...
Complexitate: Mica
Durata: 35 minute
Aripioare de pui, pulpa de porc condimentate cu garnitura de cartofi la tava
Mod preparare: Spalam si curatam bine aripioarele de pui,apoi le dam cu ulei de masline extravirgin.Pun in palma ulei si le ung pe rand.Vom face un amestec de condimente din:sare,boaia de ardei dulce, tarhon uscat, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Tocana din carne de vita cu smantana
Mod preparare: Bucatile de carne se sareaza si se inabusa impreuna cu ceapa in ulei, cu 150 ml de supa. Se adauga faina dizolvata in 50 ml de apa rece, chimen, piper, sare, supa (1l) si se fierbe cca 1 ora.&nbs ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Ghiveci de legume cu piept de pui
Mod preparare: Vanata si dovleacul se curata de coaja, se taie felii, se presara cu sare si se lasa circa 15 minute ca sa se inmoaie. Ceapa se taie marunt, se pune la calit, se adauga 1 lingura bulion, morcovul ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Limba de porc inabusita
Mod preparare: Se spala limbile si se fierb in clocot 5 minute. Se scot din apa si se curata de pielita. Se inabusa la foc mic, apoi se pun sa fiarba in ulei amestecat cu o ceasca de apa si una de vin, ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
ARDEI UMPLUTI CU CARNE
Mod preparare: Ardeii se curata de seminte, se spala, se scurg de apa. Carnea se trece prin masina de tocat, impreuna cu o ceapa mica, taiata marunt si calita, un minut, cu 2 linguri de untdelemn. La ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Varza dulce sau acra cu orez
Ingrediente: varza, orez, grasime, cepe, zeama de rosii,
Mod preparare: Ceapa taiata marunt se inabusa bine in grasime. Se adauga orezul, rosii sau bulion si verdeata si se mai inabusesc putin. Se aleg foile de varza, daca este dulce, se oparesc, se taie fin si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
Conopida cu tocatura de pui
Mod preparare: Conopida fiarta se inabusa in unt. Se prepara apoi o tocatura din carne de pui (poate fi si de vita), se amesteca cu ciupercile inabusite si tocate, verdeata, piper, sare, nucsoara si ceapa ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Varza dulce cu carne
Mod preparare: Se toaca varza, carnea se taie in bucati mai mici, se taie ceapa marunt. Intr-o cratita se incinge uleiul, se pune ceapa la calit si apoi carnea pana se rumeneste. Dupa ce s-a rumenit se pun ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Rata pe varza
Mod preparare: Rata se curata de tepi, alte resturi ramase de la ciupelit. Se scot pulpele intregi, aripile intregi si pieptul in jumatati, cu tot cu piele (se dezoseaza direct). Pulpele si pieptul se ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore