Retete culinare din categoria Mancaruri

Salau marinat la cuptor
Mod preparare: Se curata pestii de solzi si de branhii, se eviscereaza, se spala bine si se zvanta.Se prepara o marinata din ulei de masline, otet, vin alb, foi de dafin, peperoni tocat, 2-3 catei de usturoi feliati ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Dorada cu legume si lamaie
Mod preparare: Doradele se curata, se spala bine, se indeparteaza solzii, se taie capul, le taiem de-a lungul, obtinem file de peste.Asezam pestele in tava, ornam cu rondele de ceapa, felii de rosii, ardei gras taia ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
MUSCHIULET DE PORC UMPLUT
Mod preparare: Muschiuletul se spala, se zvanta si se desface, se taie pe lung si se bate putin ca la snitele cat este bucata de mare.Se umple cu urmatoarea compozitie:Ceapa, verdeata se toaca ca pentru musaca si ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Iahnie de fasole cu afumatura
Ingrediente: fasole, ulei, ceapa, afumatura, delikat, bulion,
Mod preparare: Se pune la fiert fasolea, inmuiata din ajun (daca nu e inmuiata din timp fierbe mai greu). Dupa aprox. 30 de minute, se adauga afumatura (daca e ciolan afumat.Se pune la fiert inca de la inceput) ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Carne la cuptor
Mod preparare: Intr-o tava mai inalta, se pune ulei de masline, feliile de carne condimentate bine si se aseaza in tava una peste o jumatate din cealalta felie. Se acopera tava cu staniol, se baga la cuptorul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Pilaf indian
Mod preparare: Se pune untul si ceapa taiata marunt.Se calesc, apoi se pun stafidele si orezul, apoi se stinge cu zeama de carne.Se fierbe 20-25 minute.Se pune curry, piper, delikat si migdale, se serveste.
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Sfecla rosie umpluta
Mod preparare: Se spala bine sfeclele (cu peria) sub jetul de apa si li se taie capacelul. Cu o lingurita se scobeste miezul, lasandu-se o margine de circa 1 1/2 cm. Se fierb aproximativ 8 minute in apa ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Morcovi cu unt si smantana
Ingrediente: morcovi, untura, zahar, smantana, faina, sare,
Mod preparare: Se curata morcovii, se spala, se taie ca taiteii sau cuburi mici si se pun la fiert cu untul, sarea, zaharul si 2-3 linguri de apa. Se lasa sa fiarba acoperit, inabusit, la foc mic, adaugand ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Salau cu fructe la cuptor
Mod preparare: Se curata pestii de solzii si branhii, se eviscereaza, se spala bine si se condimenteaza cu sare, piper si cimbru, inclusiv pe dinauntru.Puneti pestii astfel pregatiti intr-o tava mai inaltuta, ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Parjoale din carne de porc
Mod preparare: Parjoalele se fac usor si rapid, din orice fel de carne: porc, manzat, pui, curcan, amestec.Caliti in 3-4 linguri de ulei ceapa tocata marunt impreuna cu morcovul ras pana ce se inmoaie putin. Adaugat ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute