Retete culinare din categoria Mancaruri

Mancare de masline cu pui
Mod preparare: Se spala pieptul de pui, si se portioneaza. Separat se oparesc maslinele cam 10 minute in apa fiarta. Intr-o cratita se incinge uleiul, se pune ceapa tocata fin, Maggi Secretul Gustului ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 20 minute
File de macrou la gratar
Mod preparare: Pestele se dezgheata,se spala si se sareaza.Sucul de lamaie se amesteca intr-un castron cu uleiul si cu usturoiul maruntit sau feliat.Fileurile se taie in marimi potrivite si se introduc in sucul de ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
SARMALE IN FOI DE VARZA ACRA CU CARNE
Mod preparare: Pentru sarmale este buna numai varza cu foi subtiri. Sarmalele mici se fac numai din varful frunzelor foarte subtiri, fara nervuri groase. Varza prea acra sau prea sarata se spala in 2-3 ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Mancarica simpla cu ciuperci
Mod preparare: Telina, morcovii si pastarnacul se dau pe razatoare. Se pun la calit in putin ulei. Se adauga sare, piper, 1-2 foi de dafin. Se pune ceapa tocata fin. Ciupercile se fierb 20 min ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Gulas de porc cu mazare
Mod preparare: Spalam carnea si o lasam la scurs intr-o strecuratoare.Curatam ceapa rosie si o tocam foarte fin.Punem ceapa intr-o cratita in 2 sau 3 linguri de ulei de masline extravirgin si o calim 2 minute.Dupa c ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 10 minute
Saramura de peste
Mod preparare: Pestele se curata, se portioneza (dupa preferinta), se pune la copt. Se pun la fiert 5-6l apa cu uleiul, otetul, ardeii (taiati felii subtiri), rosiile (taiate cubulete), ardeii iuti (taiati feli ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Peste inabusit
Mod preparare: Se curata pestele, se spala bine, se zvanta si se stropeste cu zeama de lamaie.Se spala si se taie marunt doua legaturi de marar si se amesteca cu sare, piper si miere, iar cu pasta astfel obtinuta ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
SCALOPPINI DE PORC CU LEGUME
Mod preparare: Muschiul de porc se transeaza, cate 3 transe la o portie.Se bate un pic cu ciocanul de snitele, se marineaza cu ulei masline, boia, oregano, sare, cimbru si piper si se prajeste in tigaie pe o parte s ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Piroste cu pasat
Mod preparare: Se spala capatanele de varza murata intr-o apa. Se taie cotoarele si se pregatesc frunzele de marimea dorita. Frunzele ramase se taie marunt. Zeama de varza se pastreaza pentru a se ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Peste cu legume la oala minune
Mod preparare: Pestele se curata si taie in portii potrivite.Ceapa se taie pestisori, iar ciupercile si ardeiul felii. Morcovul se da pe razatoarea mare si rosiile se taie cuburi.Usturoiul se zdrobeste cu lama ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora