Retete culinare din categoria Mancaruri

Cartofi tirolezi
Mod preparare: Cartofii se curata si se taie felii. Ceapa se curata iar partea verde se taie rondele. Cea alba se toaca marunt. Slaninuta se taie cubulete si se pune la prajit in untura sau ulei. ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Supa-crema de cartofi
Mod preparare: Intr-o cratita pune la fiert zeama de supa de legume impreuna cu busuioc, salvie si rozmarin.Lasa sa dea intr-un clocot apoi opreste focul si lasa la infuzat 15 minute.Pune cratita din nou pe foc si ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Orez grecesc cu rosii si branza de oaie
Mod preparare: Usturoiul si ceapa se curata si se toaca marunt, ardeii grasi se spala, se curata de nervuri si seminte si se taie bucatele. Se pune orezul la fiert si intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Rulouri de spanac umplute
Mod preparare: Se aleg frunzele mari. Se prepara un sos alb gros: se incalzeste pe foc untul fara a se ingalbeni, se amesteca cu faina, se stinge cu lapte cald, se potriveste la gust de sare, piper si putin ...
Complexitate: Mica
Durata: 50 minute
Fasole verde cu unt si smantana
Ingrediente: fasole verde, unt, smantana, sare,
Mod preparare: Se curata, se spala si se fierbe in apa sarata fasole foarte tanara. Se scurge bine de apa si se pune intr-o cratita pe foc impreuna cateva minute, scuturand mereu ca sa se amestece cu untul ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Pui cu ananas
Mod preparare: Se amesteca puiul cu amidonul si 1/2 din sosul de soia. Se incing 2 linguri de ulei si se prajeste puiul. Se scoate si se tine cald.Se adauga si restul de ulei si se incinge. Se pune ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Sote de ficat
Ingrediente: ficat, cepe, grasime, vin,
Mod preparare: Ceapa taiata felii se inabusa in grasime, picurandu-se cate putina apa. Cand ceapa este bine inabusita, nu prajita, se adauga feliile de ficat. Aceasta operatie se face cu putin timp ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Saramura de peste (crap)
Mod preparare: Se curata pestii (in cazul in care nu sunt cumparati gata curatati), se despart in doua pe lungul coloanei vertebrale, apoi fiecare jumatate se portioneaza dupa preferinte. Se sareaza bucatile ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Fasole cu ciolan
Mod preparare: Se fierbe fasolea la oala de presiune impreuna cu ciolanul si morcovii. Se calesc ceapa si gogosarii taiati bucati mari, apoi se adauga sucul de rosii. Se amesteca fasolea si carnea ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Creveti cu sos dulce acrisor si cu mici la gratar
Mod preparare: Se spala crevetii bine, se lasa la scurs intr-o strecuratoare.Intr-o tigaie de teflon, punem 50 gr de unt, il topim bine pana se duce spuma pe care o face untul si apoi adaugam crevetii, pe care ii vo ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute