- Prepar.ro
- Retete Culinare
- Retete culinare din categoria Mancaruri
Retete culinare din categoria MancaruriMod preparare: Aceasta reteta am descoperit-o la Manastirea Varatec cu vreo 15 ani in urma ... Este una dintre retetele cu care ne incanta maicutele noastre ori de cate ori se iveste ocazia... Ne place tare mult si ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Ingrediente:
piept de pui,
cepe,
foi de vita de vie,
pasta de tomate,
orez,
sare,
foi de dafin,
piper,
marar,
smantana,
Mod preparare: Se da carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa,se amesteca cu orezul, mararul tocat marunt, piperul macinat, 2 linguri pasta de tomate, sare dupa gust.Foile din vita de vie se curata de codite ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Mod preparare: Se amesteca cartofii cruzi, rasi si storsi cu laptele, galbenusul, untul, sarea si albusul batut spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se coace 30 min ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Ingrediente:
fire de praz,
ulei de masline,
pasta de tomate,
masline,
sare,
vin alb,
zahar brut,
apa,
lamaie,
patrunjel,
Mod preparare: Se curata mai intai prazul de prima foaie si se taie in 4-5 bucati,dar numai partea alba.Intr-o cratita se pune uleiul si se aseaza pe foc, cand s-a incins se pune prazul si se lasa sa se rumeneasca ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Ingrediente:
merluciu,
cepe,
morcovi,
adei grasi,
pasta de gogosar,
usturoi,
zeama de lamaie,
ulei,
vin alb,
suc de rosii,
sare,
piper,
Mod preparare: Pestele curatat se taie bucati, pe care se presara sare, piper si se lasa 1-2 ore in zeama de lamaie amestecata in prealabil cu putin ulei si condimente. Ceapa se taie fideluta si se caleste cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 m
Ingrediente:
piept de pui,
porumb,
fasole boabe,
cepe,
usturoi,
ardei gras,
paste de tomate,
foi de dafin,
sare,
faina de grau,
apa,
piper,
praf de chili,
Mod preparare: Se spala si se taie bucatele pieptul de pui. Ceapa se curata si se taie marunt, la fel si cateii de usturoi. Ardeiul gras se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se calesc in putin ulei, s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ingrediente:
carne,
ulei,
vin,
usturoi,
ceape,
chimen,
rosii,
ardei gras,
faina,
ou,
cartofi,
unt,
patrunjel,
foi de dafin,
cimbru,
piper,
sare,
boia de ardei,
Mod preparare: Carnea se portioneaza, se spala, se scurge, se condimenteaza si se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei si putina apa. Ceapa si ardeiul gras se curata, se spala si se tale marunt, apoi se inabus ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Ingrediente:
vinete,
carne tocata,
rosii,
ceapa,
cascaval,
catei,
ulei,
sare,
piper,
verdeata,
seminte de granata,
Mod preparare: Vinetele le spalam si le taiem in doua. Din fiecare bucata scoatem miezul.Jumatatile de vinete le presuram cu sare si le lasam timp de 30 min.Dupa le clatim cu apa rece (daca procedam in felul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Se pun la gratar pestele (cu tot cu solzi), rosiile, ardeiul gras si ardeiul iute. Intr-o cratita mare se pun 2 l de apa la fiert. Se ia pestele dupa gratar, se curata de solzi.Rosiile, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Mod preparare: Se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc potrivit.Se adauga usturoiul, ghimbirul, cuminul si majoranul si se caleste totul 1 minut.Se adauga cartofii, sare si piper dupa gust, apoi se amesteca bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
|
Intra in cont
|