Retete culinare din categoria Mancaruri

Zacusca de peste
Ingrediente: peste, ceapa, morcovi, ulei, gogosar, bulion, piper, zahar, sare,
Mod preparare: Aceasta reteta am descoperit-o la Manastirea Varatec cu vreo 15 ani in urma ... Este una dintre retetele cu care ne incanta maicutele noastre ori de cate ori se iveste ocazia... Ne place tare mult si ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore
Sarmalute in foi de vita
Mod preparare: Se da carnea prin masina de tocat impreuna cu ceapa,se amesteca cu orezul, mararul tocat marunt, piperul macinat, 2 linguri pasta de tomate, sare dupa gust.Foile din vita de vie se curata de codite ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 m
Sufleu de cartofi
Ingrediente: cartofi, lapte, unt, ou, sare, pesmet,
Mod preparare: Se amesteca cartofii cruzi, rasi si storsi cu laptele, galbenusul, untul, sarea si albusul batut spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se coace 30 min ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Praz cu masline
Mod preparare: Se curata mai intai prazul de prima foaie si se taie in 4-5 bucati,dar numai partea alba.Intr-o cratita se pune uleiul si se aseaza pe foc, cand s-a incins se pune prazul si se lasa sa se rumeneasca ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Peste la cuptor cu sos si garnitura de legume
Mod preparare: Pestele curatat se taie bucati, pe care se presara sare, piper si se lasa 1-2 ore in zeama de lamaie amestecata in prealabil cu putin ulei si condimente. Ceapa se taie fideluta si se caleste cu ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore si 30 m
Tortillas umplute cu piept de pui picant
Mod preparare: Se spala si se taie bucatele pieptul de pui. Ceapa se curata si se taie marunt, la fel si cateii de usturoi. Ardeiul gras se taie cubulete. Ceapa si usturoiul se calesc in putin ulei, s ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Gulas cu carne de vaca
Mod preparare: Carnea se portioneaza, se spala, se scurge, se condimenteaza si se inabusa in 1/2 din cantitatea de ulei si putina apa. Ceapa si ardeiul gras se curata, se spala si se tale marunt, apoi se inabus ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Vinete umplute cu fars
Mod preparare: Vinetele le spalam si le taiem in doua. Din fiecare bucata scoatem miezul.Jumatatile de vinete le presuram cu sare si le lasam timp de 30 min.Dupa le clatim cu apa rece (daca procedam in felul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Saramura de peste
Mod preparare: Se pun la gratar pestele (cu tot cu solzi), rosiile, ardeiul gras si ardeiul iute. Intr-o cratita mare se pun 2 l de apa la fiert. Se ia pestele dupa gratar, se curata de solzi.Rosiile, ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora
Cartofi prajiti cu usturoi
Mod preparare: Se incinge uleiul intr-o tigaie, la foc potrivit.Se adauga usturoiul, ghimbirul, cuminul si majoranul si se caleste totul 1 minut.Se adauga cartofii, sare si piper dupa gust, apoi se amesteca bine ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute