Foto 1 - Dovlecei cu branza

Dovlecei cu branza

Gramaj ingrediente:

  • 4 dovlecei
  • 200g branza de vaci proaspata
  • 150g telemea de vaca
  • 100g smantana
  • 2 linguri pesmet (sau 80g franzela muiata si stoarsa bine)
  • 2 oua
  • miezul de la dovlecei
  • sare
  • o legatura de marar tocat
  • unt si pesmet pt. uns si tapetat tava
  • 100g smantana + 50 g telemea rasa pt. finisaj

Mod de preparare:

  1. Se rade coaja dovleceilor si se taie pe vertical in doua jumatati. 
  2. Cu o lingurita sde scoate miezul care nu se arunca, ci se pune in umplutura
  3. Intr-o oala se pune apa si putina sare. 
  4. Cand clocoteste apa se pun dovleceii sa fiarba 5 minute
  5. Se scot si se pun intr-o strecuratoare sa se scurga, cu fata in jos. 
  6. Se unge o tava cu unt si se tapeteaza cu pesmet. 
  7. Din ingredientele enumerate se prepara umplutura: branza de vaci se sfarama cu furculita, telemeaua se da pe razatoare, la fel miezul de dovlecei.
  8. Se adauga pesmetul, ouale, sarea (cu grija, caci si telemeaua are sare) si mararul tocat. 
  9. Se omogenizeaza si se umplu dovleceii. 
  10. Pe fiecare jumatate de dovlecel se rade branza telemea( sau cascaval) si se pune cate o lingurita cu smantana. 
  11. Se pune tava in cuptorul incalzit si se lasa pana se rumenesc dovleceii cca 40 min. depinde si de cuptor.

Atentie! Dovleceii absorb multa apa si trebuie scursi bine. 



Pentru a putea comenta la reteta "Dovlecei cu branza" trebuie sa fii membru.

Intra in cont sau inregistreaza-te pentru a putea comenta aceasta reteta.

Nu exista comentarii pentru reteta "Dovlecei cu branza". Adauga-l tu pe primul...