Retete culinare din categoria Fripturi

Friptura de porc cu ciuperci
Mod preparare: Se condimenteaza carnea cu piper si sare.Se pune intr-o cratita, se adauga ciupercile, vinul, masline.Se completeaza cu apa si se pune pe foc, nu in cuptor.Cand este aproape gata se da putin la cuptor ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Gratar special de pui
Mod preparare: Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin.Se toaca pulpele (se poate folosi carne tocata de pui din comert).Se condimenteaza si se adauga usturoi tocat foarte fin, ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Saramura de pui
Mod preparare: Puiul se spala,se curata si se taie pe jumatate, chiar pe mijlocul pieptului, spatele ramanand intreg.Se pune la fiert in apa rece cu un praf de sare, iar dupa ce se ia spuma se adauga ceapa, morcovul ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Antricot la gratar
Ingrediente: antricoate, sare, piper, unt, cimbru,
Mod preparare: Se curata carnea de pielite si tendoane. Se netezeste fiecare bucata batind-o usor cu ciocanul de lemn si se frige. In momentul cind apar puncte rosii pe suprafata carnii, friptura este gata ...
Complexitate: Mica
Durata: 45 minute
Fleica de porc
Mod preparare: Bati fleica, o treci prin ulei de masline condimentat cu sare, piper, enibahar, cimbru.Asezi carnea pe grillul incins, lasi sa se patrunda si sa se rumeneasca pe ambele parti.Pentru salata: feliezi ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Friptura de pui la cuptor cu legume
Mod preparare: Carnea se portioneaza in bucati mai mici,pieptul de pui se bate cu ciocanul de snitele, pulpele se cresteaza, iar apoi se condimenteaza.Se ia un vas de jena, se unge cu untul,  se pune mararul ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Pui cu arpagic
Mod preparare: Incingeti uleiul intr-o cratita si prajiti bucatile de pui pana ce se rumenesc pe toate partile. Scoateti-le din cratita, lasati-le sa se scurga si aruncati uleiul in care le-ati prajit.Puneti ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Friptura de berbecut
Mod preparare: Se curata usturoiul si ardeiul se taie fasii subtiri.Carnea de berbecut dupa ce a fost curatata si spalata bine, se pune intr-o cratita sau tava unsa cu putin ulei. Pulpa se sareaza si pipereaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 40 minute
Ficatei de pui la cuptor cu halogen Oven
Mod preparare: O gustare nemaipomenita, rapid si usor de facut, merge si ca fel principal, cu garnituri, sosuri, salate, etc.  Aceasta mancare poate fi preparata si in cuptorul aragazului sau pe gratar, daca ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Friptura aromata de vita cu dafin si vin
Mod preparare: Carnea se spala, se zvinta cu o carpa, se freaca cu sare si piper si se impaneaza cu slanina. Slanina se taie bucatele lungi si subtiri, se infige in carne un cutit ascutit si subtire si in ...
Complexitate: Mica
Durata: 3 ore