Retete culinare din categoria Fripturi

Friptura inabusita
Ingrediente: pulpa, slanina, untura, ceape, smantana,
Mod preparare: Se alege 1 1/2 kg pulpa sau alta carne macra. Se sareaza, se impaneaza cu slanina, se leaga, ca sa-i dam o forma buna si se pune la fript intr-o cratita cu putina untura. Se intoarce pe o ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Ficatei prajiti si cartofi la cuptor
Mod preparare: Ceapa se curata, se spala si se taie pestisori. Ficateii se spala, se scurg si se pun la prajit intr-o tigaie cu ceapa care se lasa sa se inabuse 5 minute singura si putin ulei. Se lasa sa s ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora
Curcan umplut
Mod preparare: Curcanul se curata, se spala bine si se lasa la zvanta.Se unge cu ulei de masline in interior, se unge cu mujdei de usturoi, dupa care se umple curcanul si se coase.Se face umplutura din miezul de ...
Complexitate: Medie
Durata: 1 ora si 30 minute
Pui la punga cu cartofi
Ingrediente: pui, cartofi, morcovi, usturoi, punga magica,
Mod preparare: Puiul curatat su uscat se presara cu condimentul knorr si se introduce in punga magina. In interiorul puiului se introduc cateii de usturoi, iar pe langa pui cartofii si morcovul taiati felii. ...
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora si 30 minute
Pulpe de curcan cu ciuperci, vin alb si sos de alune
Mod preparare: Pentru friptura: Se taie pulpa de curcan in 5 bucati, se spala cu apa calda. Se condimenteaza cu sare, piper, boia, oregano, cimbru. Se impaneaza cu 6 bucati de usturoi. Se aseaza ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
File vita cu trufe negre
Mod preparare: Felia de carne se da prin faina si se pune la prajit in 50 gr . unt.Se rumeneste pe ambele parti apoi se flambeaza cu putin cognac sau brandy, se pune sare, piper si se continua rumenirea sub capac. ...
Complexitate: Mica
Durata: 20 minute
Ficat in stil Venetian
Mod preparare: Taiati ceapa solzisori nu prea fini si o puneti la calit in ulei si cu putina apa, prajiti pana cand se inmoaie circa 20 minute.Taiati ficatul in fisii subtiri de circa un cm.Caind ceapa este gata o ...
Complexitate: Mica
Durata: 30 minute
Copane de pui pane
Mod preparare: Pulpele spalate se freaca cu sare, piper si boia. Se amesteca ouale cu laptele. Separat se amesteca faina, busuiocul si pesmetul. Se trec copanele de pui prin ou si apoi prin ...
Complexitate: Mica
Durata: 40 minute
Friptura de miel cu cimbru si vin alb
Mod preparare: Se scot oasele, se spala carnea si se impaneaza cu costita, morcov taiat betisoare si ceapa. Se freaca cu sare, boia, cimbru si piper, dupa gust si se leaga cu sforicica. Se asaza in tava ...
Complexitate: Mica
Durata: 2 ore
Carne de berbec la gratar
Ingrediente: carne de berbec, sare, condimente,
Mod preparare: Se spala carnea, se sareaza, se condimenteaza si se lasa la marinat 1 ora.Intre timp, se incinge gratarul. 
Complexitate: Mica
Durata: 1 ora