Foto 1 - Friptura inabusita

Friptura inabusita

Gramaj ingrediente:

  • 1 1/2 kg pulpa
  • slanina
  • untura
  • 2-3 cepe
  • smantana

Mod de preparare:

  1. Se alege 1 1/2 kg pulpa sau alta carne macra. 
  2. Se sareaza, se impaneaza cu slanina, se leaga, ca sa-i dam o forma buna si se pune la fript intr-o cratita cu putina untura. 
  3. Se intoarce pe o parte si pe alta. 
  4. Dupa 20 de minute se toarne 2 cesti de apa sau zeama de carne. 
  5. Se adauga 2-3 cepe taiate felii subtiri si se da la cuptor, acoperita, sa fiarba inabusit 3 ore. 
  6. Intre timp se intoarce de doua ori. 
  7. Se scoate capacul si incepem sa ungem friptura din cand in cand cu zeama din cratita. 
  8. Se mai tine astfel o jumatate de ora, pana capata culoare frumoasa. 
  9. Sosul trebuie sa fie scazut, totusi daca e nevoie, se mai adauga putina apa. 
  10. Se aseaza carnea pe farfurie, se scoate ata, se taie felii. 
  11. Sosul se trece prin sita, se toarna deasupra sau e amestecat cu putina smantana. 



Pentru a putea comenta la reteta "Friptura inabusita" trebuie sa fii membru.

Intra in cont sau inregistreaza-te pentru a putea comenta aceasta reteta.

Nu exista comentarii pentru reteta "Friptura inabusita". Adauga-l tu pe primul...